Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Cunda Adasına elektrikli temizlik aracı

Cunda Adasına elektrikli temizlik aracı

Ayvalık Belediyesi yaz aylarında Cunda Adası´nda elektrikli çöp taşıma aracını hizmete soktu.

Ayvalık Belediyesi yaz aylarında Cunda Adası´nda elektrikli çöp taşıma aracını hizmete soktu.
Tamamen çevreci olan % 100 elektrikli çöp taşıma aracı Cunda Adası sokaklarında restoranların arka bölümünde ring seferi yaparak lokantalardan ve diğer işyerlerinden çıkan çöpleri topluyor.
Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren elektrikli araç kasasında biriken çöpler merkez dışında konuşlandırılan büyük konteynırlara döküyor. Sürekli alınan çöpler sayesinde Cunda´nın temiz kalması sağlanıyor.
İlk test sürüşünü gerçekleştiren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Cunda sokaklarında restoranların arka bölümünde devamlı çalışacak. Daha sonra Cunda´nın dışındaki büyük konteynırlara götürüp boşaltacak, oradan da taşıyacağız. Elektrikli araçta ses yok, egzos gazı yok, tamamen çevreci bir araç. Küçük bir araç olduğu için de Cunda´nın dar sokaklarında rahatça hizmet verebilecek. Restoranlar bunlara poşetler içinde atıklarını bırakacaklar ve öğleden sonra saat 16.00 ile gece saat 01:00´e kadar % 100 çevreci elektrikli aracı görevini yapacak.? dedi.
Cunda Adasında hizmete konan yüzde 100 elektrikli çöp toplama aracının ilk test sürüşünü belediye başkanı Rahmi Gençer yaptı.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı