Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Cunda Adası´nda ´askeri tesis´ tepkisi

Cunda Adası´nda ´askeri tesis´ tepkisi

Ayvalık İlçesi Cunda Adası´nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı´na idari bina yapılmak üzere Ayvalık´ın tek balıkçı barınağı...

Ayvalık İlçesi Cunda Adası´nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı´na idari bina yapılmak üzere Ayvalık´ın tek balıkçı barınağı içinde tahsis edilen alandaki plan değişikliğiyle inşaat yapılmasının önünün açılmasına tepkiler büyüyor.
Tepkilerini dile getirmek üzere Ayvalık Belediyesi Başkanı Mesut Ergin ve Ayvalık Kent Konseyi´nin çağrısına duyarsız kalmayan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi´nde bir araya geldi.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Belediyesi Meclis üyeleri, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldığı toplantıda, konuşan Başkan Ergin, planın iptali için hukuki girişimin başlatıldığını duyurdu.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ?Asker ve orduyla bir sıkıntımız yok. Ayvalık´ın bir balıkçı barınağı var. Onu da kaybetmek üzereyiz. Bu konu Cunda´nın trafiğini etkileyecek. Cunda´nın silüetini de bozacak. Doğal güzellikler bozulmasın? dedi.
Toplantıda Sahil Güvenlik Komutanlığı´na tahsis edilen arazinin 3. Derece Sit alanı olduğu, Ayvalıklı balıkçıların kullandığı barınak içinde yer aldığı, tahsis edilen alanın kentin içinde kaldığı konuşuldu.
Ayrıca, yapının kent dokusuna zarar vereceği ve stratejik açıdan açık denizde yer alacak olan, daha uygun bir yer bakılması gerektiği, bu sebeple uygun görülmediği konusunda görüş birliğine varıldı.
İnşaat Mühendisleri odasının da alternatif yer ile ilgili bir rapor hazırlayarak destek vereceğini açıkladığı toplantıda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yapılarak birlikte mücadele edilmesi değerlendirildi. Binanın yapılması durumunda, Ayvalık turizmi başta olmak üzere tüm alanlarda kentin olumsuz yönde etkileneceği, bu sebeple Ayvalık halkı ile birlikte imza kampanyası eylem ve basın açıklaması ile birlikte kamuoyu oluşturulması kararı alındı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli