Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Cunda karakol eski binası Büyükşehir ile Ayvalık Belediyesi´ni karşı karşıya getirdi

Cunda karakol eski binası Büyükşehir ile Ayvalık Belediyesi´ni karşı karşıya getirdi

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, her ay Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde düzenli olarak kentin sorunlarını dile getiriyor

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, her ay Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde düzenli olarak kentin sorunlarını dile getiriyor
Alibey (Cunda) Adası´nda ilk olarak belediye binası kullanımı amacıyla yapılan ardından Jandarma Karakol Binası olarak, daha sonraki yıllarda ise sportif faaliyetlerde bulunulan tarihi bina Maliye Hazinesi´nden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin mülkiyetine geçti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´de söz konusu binayı toplum taşıma hizmetleri çevresinde ofis olarak kullanmayı planladı.
Ada halkı tarafından toplanan imzalar Ayvalık Belediyesi´ne verildi. Verilen dilekçede binanın sosyal faaliyetlerde kullanılmak istendiği yazıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde söz alan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cunda Alibey Adası´nın merkezindeki bu binanın 110 yıllık ve tespitli olduğunu anlatıp, bu binanın Cunda halkının yaptığı özel günler ve etkinlikte kullanılan bir alan olduğunu açıkladı.
Gençer konuşmasında şunları kaydetti: ?Restore edilmesinde herhangi bir sakınca yok. Ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından burası toplu taşıma şirketinin ofisi olarak kullanılması planlanıyor. Ada´da bu konuyla ilgili yaklaşık iki bin imza toplandı. Biz ise ada halkıyla beraber alt katının resim sergisi, söyleşi gibi kültür ve sanat amacıyla kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Üst katında el sanatları gibi çeşitli kurslar açılabilir. Toplanan bu imzaları bizzat Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı´na ve komisyonlara ilettik. Ulaşım için kullanılacak ama binanın bulunduğu yer 12 saat araç trafiğine kapalı olup ayalara açık bir sokak. Tarihi bir kentte bu amaçla kullanılması tamamen yanlıştır. Bu yanlıştan dönülmesini rica ediyorum. Dilekçemizde biz Büyükşehir Belediyesi bu kültürel faaliyetlerde bulunmayacaksa restore edip bize verilmesini talep ettik. Tekrar görüşülmesini rica ediyorum.´´ dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli