Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Başaran:

ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Başaran:

?Öğrenciye destek, topluma verilen destektir?

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yönetim kurulu olarak önümüzdeki mart ayında iki yıllık görev sürelerini tamamlayacaklarını belirten Başaran, Türk Medeni Kanunu´nun yürürlüğe girmesinin 95´inci yıldönümü ile ilgili olarak, ?Bu kanun, kadın-erkek eşitliği için son derece önemlidir? dedi.
Halen şube olarak 61´i kendilerinin, 45´i ise genel merkezlerinden gelenler olmak üzere toplam 106 öğrenciye burs verdiklerini vurgulayan Başaran, şunları söyledi:
?Göreve geldiğimizde 26 öğrenciye burs ödendiğini gördük. Şube olarak kendi olanaklarımızla verdiğimiz burs sayısı şu anda 61´dir. Bu bursların aylık parasal karşılığı 11 bin 900 liradır. Ayrıca genel merkezimiz de Bandırma´da eğitim-öğretim gören 45 öğrenci için burs göndermektedir. Böylece Bandırma´da toplam 106 öğrenciye burs veriyoruz. Lise öğrencileri için aylık 275 lira, lise öğrencileri için 155 lira ve ortaokul öğrencileri için 140 lira veriyoruz. Bu bursları 10 ay ödüyoruz. Öğrencilere verilen destek, topluma veriliyor demektir.?
SEMİNERLER DÜZENLİYORUZ
Dernek olarak internetten, üniversite öğrencileri için ?Deniz Yıldızı?, lise öğrencileri için ise ?Genç Deniz Yıldızı? seminerlerini düzenlediklerini belirten Başaran, ?Genel merkezimizin de önemli katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz bu seminerlerde öğrencilerimizi yaşama hazırlamaya çalışırken, zamanı doğru kullanma, algılama yeteneklerini geliştirme ve farkındalık yaratmaya yöneltmeyi hedefliyoruz? dedi.
Önümüzdeki günlerde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı´nın da öğrencilere seminer vereceğini vurgulayan Başaran, yine bazı hayırsever vatandaşların bireysel katkılarıyla çok sayıda öğrenciye tablet kazandıklarını açıkladı.
DERNEĞİMİZİN KAPISI HERKESE AÇIK
Göreve geldikleri günden bu yana derneklerine 50 dolayında yeni üye kazandırdıklarına işaret eden Başaran, ?Şu anda 116 üyemiz var. Tabii bu sayı sürekli değişiyor. Çünkü aidatlarını ödemeyen bazı üyelerimizi tüzüğümüz gereğince üyelikten düşürmek zorunda kalıyoruz. Yıllık aidatımız ise 75 liradır. Kapımız, bizimle birlikte çalışmak isteyen herkese açıktır? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli