Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ÇYDD Bandırma Şubesi’ne çok büyük bağış!

ÇYDD Bandırma Şubesi’ne çok büyük bağış!

Dernek, kendisine bina satın aldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi, derneğe hayırsever bir vatandaşın miras yoluyla yaptığı büyük para bağışı sonucu 3 katlı, 262 metre karelik bina satın aldı.
ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran, vasiyetnamesiyle büyük miktarda para bağışını sağlayan hayırsever beyefendinin ismini daha sonra, yeni satın aldıkları binanın açılış töreninde kamuoyuna duyuracaklarını, yıllarca Amerika’da yaşayan bir Bandırmalı hayırseverin derneklerine yaptığı büyük bağışa bağlı olarak, Hacıyusuf Mahallesi, 2. Okul Caddesi, No:6/A’da, Mutlu Apartmanı’ndaki yerlerinde, toplum yararına çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti. Başaran, derneklerine yapılan bağışın kasalarına girmesi için tüm hukuki süreci hiçbir ücret almadan kendisinin yürüttüğünü bildirdi.
Daha önce de Edincik’teki bir evin derneklerine bağışlandığına işaret eden Başaran, dernek olarak verdikleri burslar ve çeşitli çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
BURSLARIN DAĞILIMI
Hayırsever vatandaşların desteğiyle halen 137 üniversite, 22 lise, 20 ilkokul öğrencisine burs verdiklerini vurgulayan Başaran, şunları söyledi:
“Bandıma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere aylık 450 lira, lise öğrencilerine 250 lira, ilkokul öğrencilerine ise 200 lira burs veriyoruz. Burs verecek öğrencilerimizin ailelerinin ekonomik durumlarının elverişsiz olmasının yanı sıra bu öğrencilerimizin okul başarılarını da göz önüne alıyoruz. Uzun yıllar Amerika’da yaşayıp, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle çok büyük miktardaki döviz ve altın bağışını derneğimize yapan Bandırmalı vatandaşımızın bağışını genel merkezimize verdik. Bu paradan, genel merkezimizin oluruyla Bandırma’da bir dernek binası satın aldık. Genel merkezimiz, bu bağışa karşılık olmak üzere oluşturduğu yeni fon ile ülke genelindeki 100 öğrenciye yeni bir burs verme kararı aldı. Bağışı, söz konusu beyefendinin doğrudan bizim şubemize yapmasını göz önüne alan genel merkezimiz, bu 100 öğrenciden 50’sinin Bandırma’da olmasını kararlaştırdı. Yine ülkemizdeki 1000 öğrenciye 1000 lira barınma bursu verilecek. Ayrıca ülkemiz genelinde derneğimizden burs alan tüm öğrencilere bir kereye özgü olmak üzere 500’er lira destekte bulunulacak.”
138 ÜYE VAR
Av. Ece Başaran, derneklerinin Bandırma şubesinin halen 138 üyesi bulunduğunu belirterek, “Tüm Bandırmalıları derneğimize üye olmaya çağırıyoruz. Önümüzdeki dönemde, yeni binamızın çatısı altında çok önemli etkinlikler yapmayı planlıyoruz” dedi.
7 KİŞİLİK YÖNETİM
Prof. Dr. Türkan Saylan tarafından kurulup, halen genel başkanlığını Ayşe Yüksel’in yaptığı ÇYDD, ülke genelinde başarılı çalışmalarını sürdürürken, derneğin Bandırma şubesinde, Av. Ece Başaran’ın başkanlığındaki yedi kişilik yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak Füsun Özbek, Nermin Mutlu, Ayşen Sevildik, Ayten Akdeniz, Fatih Göçen ve Sema Sevinç görev yapıyor.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Şubesi’ büyük bağış!
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı