Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Dadan´dan siyasilere çağrı

Dadan´dan siyasilere çağrı

Erdek Körfezi Danışma Platformu Sözcüsü Kadir Dadan: "Siyasiler destek vermezse çevre sorunlarının çözümü çok zor"

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, Güney Marmara´da çevre sorunlarının her geçen gün arttığına dikkati çekti. Bunlara son olarak "Marmara Ana Metal Organize Sanayi Bölgesi"nin de eklendiğini vurgulayan Dadan, "Bu bölgenin çevreyi kirletmeyeceği öne sürülüyor. Sanayinin olduğu her yerde kirlilik vardır. Bu organize sanayi bölgesi, küçük ortaklık paylarıyla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini kullanarak altyapıyı da onlara yaptırıyor " dedi.
Son olarak oluşturulan Güney Marmara Dayanışması´nın sözde kalmayarak ciddi tepki eylemlerine yöneldiği takdirde başarılı olabileceğine işaret eden Dadan, şunları söyledi:
"Güney Marmara Bölgesi´ndeki sanayileşme hareketi ciddi bir plan ve projeden yoksun şekilde gelişiyor. Sanayi tesisleri için hiçbir altyapı ortada görünmüyor. Tarım alanları bir bir elden giderken, bu alanların, sanayi için altyapıya yeterli olup olmayacağı düşünülmüyor. 

Bölgedeki tarım arazileri, vatandaşların ellerinden, kamulaştırma adı altında, düşük paralarla ellerinden alınıyor. Güney Marmara Dayanışması olarak önümüzdeki günlerde çeşitli yerlerde forumlar düzenlenecek. Bölgedeki sorunların çözümüne siyasiler destek vermeli. Yoksa sanayi tesisleri konuları siyasi kararlar olduklarından çözüm çok zor. Tabii ki, çevre ve doğaya vatandaşların da bilinçle sahip çıkmaları gerekir."
Dadan, 6 yıl önce yaşama geçirdikleri Erdek Körfezi Dayanışma Platformu´nun, kısıtlı olanaklarla elinden gelen çalışmaları yaptığını, bundan sonra da çevre ve doğayı koruma adına çabalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Dadan siyasilere çağrı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli