Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Dağlar bitirildi, şimdi sıra denizlere mi geldi?

Dağlar bitirildi, şimdi sıra denizlere mi geldi?

Altınova sahilinden maden çıkarılması projesi, eylem düzenlenerek tepki gösterildi.

Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi sahilinde, özel bir şirket tarafından denizden demir madeni çıkarılmak istenmesi bölge halkı tarafından düzenlenen eylemle tepki gösterildi.
İzmir merkezli özel bir şirket tarafından geçtiğimiz günlerde Altınova açıklarında, denizden demir madeni çıkarmak için girişimlere başlandı.
Denizden maden çıkarma işlemini öğrenen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptığı ilk açıklamada, devletten ne gibi çalışma yapılacağı konusunda açıklama yapılmasını istedi.
Denizden demir madeni çıkarılacak olması ise bölge halkı ile çevrecileri tedirgin ederken, Ayvalık Tabiat Platformu ise Altınova sahilinde yapılmak istenen demir madeni arama-tarama faaliyetinin devlet tarafından acilen durdurulmasını talep etti.
Konuya tepki gösteren Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Mühürdaroğlu, SSK Mensupları Dinlenme Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve sahildeki sitelerin sözcülüğünü de yapan Ömer Hıfzı Onuk, Ayvalık Tabiat Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yolageldi ve Nebahat Dinler, SSK Sahil Sitesi´nin kumsalında basın açıklaması yaptı.
´Temiz Deniz, Temiz Ayvalık´ yazılı pankart taşıyan topluluk adına konuşan Nebahat Dinler, bölgeden maden çıkarılmasını eleştirdi.
Dağların bitirildiğini sıranın denizlere geldiğini ifade eden Dinler, Platform olarak bu çalışmaya izin vermeyeceklerini, sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.
Basın açıklamasının ardından eylem yapan topluluk dağıldı.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli