Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DAHA FAZLA SPOR, DAHA GÜZEL GELECEK?

DAHA FAZLA SPOR, DAHA GÜZEL GELECEK?

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gençlerin yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendirmesi için açılan ücretsiz yaz spor okulu kapanış töreni Vali Ersin Yazıcı´nın katılımı ile gerçekleşti.

Yaz spor okuluna katılan çocuklara başarı belgesi takdim edildi.
Balıkesir´de Spor Mevsimi sloganı ile Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı proje tamamlandı.
Yaz Spor Okulu kapanış törenine Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, kurum amirleri, sivil tolum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
23 AYRI BRANŞTA 11 BİN 328 SPORCU EĞİTİM ALDI
23 ayrı branşta 11 bin 328 sporcunun eğitim aldığı Yaz Spor Okulları´nda Geleneksel Okçuluk, Vücut Geliştirme, Taekwondo, Oryantring, Bisiklet, Karate, Judo, Boks, Güreş, Masa Tenisi, Muay Thai, Satranç, Okçuluk, Futbol, Eskrim, Atletizm, Fitness, Yüzme, Basketbol, Badminton, Voleybol, Jimnastik ve Tenis gibi spor dalları alanında eğitimler verildi. Yüzlerce öğrencinin yaz tatilini verimli geçirmesine imkân sağlayan Yaz Spor Okulları kapanış töreninde, öğrenciler öğrendiklerini sergiledi.
YATIRIMLARIN KARŞILIĞI ALINDI
Yaz Spor Okulları kapanış töreninde bir konuşma yapan Vali Yazıcı, "İlimizde her branşta spor dalının yüksek rakamlarla genç ve çocuklarımız tarafından yapıldığını görmek öncelikle bizleri memnun ediyor ve yapılan yatırımların karşılığının alındığını gösteriyor. Bizim en büyük ve önemli yatırımımız gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Yaz okullarında çocuklarının geleceklerine ve fiziksel, ruhsal gelişimlerine destek veren velilerimize de teşekkür ediyorum.Gençlerin kabiliyetlerini ortaya çıkartabildiysek ne mutlu bizlere. Yaz Spor Okullarımıza gösterilen ilgi için ailelere, sporcularımıza, hocalarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, yöneticilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.
SPOR ŞEHRİ BALIKESİR
Balıkesir´in son yıllarda sporda büyük bir başarı yakaladığı ve spor şehri haline geldiğini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Bugün burada yaz spor okullarına katılanlardaki heyecanı görmek beni son derece mutlu etti. Bizler bu çocukların tamamına sahip çıkıyoruz. Bunlar bizim çocuklarımız diyoruz ve bunların arkasında durmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın sağlıklı, ahlaklı, nitelikli yetişebilmesi için el birliği için ne yapılması gerekiyorsa yapmamız lazım. Herkesi spor yapmaya davet ettik. Velilerimizi çocuklarını spora teşvik ettikleri için bir kez daha kutluyorum. " açıklamasında bulundu.
MİLLİ BİRLİK VE BÜTÜNLÜK VURGUSU
Millî birlik ve bütünlük vurgusu da yapan Vali Yazıcı, "Düzenlediğimiz spor faaliyetlerinin yanı sıra gençlerimize değerler eğitimi de verdik. Çünkü gençlerimizin fiziksel ve kişisel gelişimlerini önemsiyoruz." dedi.
MADALYALAR TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından, Vali Ersin Yazıcı´nın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve protokol üyeleri dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ile madalyalarını takdim etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli