Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Damızlık hayvanlar yarışmasında dereceye girenlere yem ödülü

Damızlık hayvanlar yarışmasında dereceye girenlere yem ödülü

Manyas İlçesi´nde bu yıl 5. kez gerçekleşen Süt Ürünleri Festivali, panel ve damızlık hayvan yarışmalarıyla sona erdi.

Manyas İlçesi´nde bu yıl 5. kez gerçekleşen Süt Ürünleri Festivali, panel ve damızlık hayvan yarışmalarıyla sona erdi.
Manyas Belediyesi tarafından düzenlenen Manyas Süt Üreticileri Birliği tarafından da desteklenen Süt Ürünleri Festivali´nin son gününde hayvan pazarında yapılan panel ve damızlık hayvan yarışmaları festivale renk kattı.
Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya "Sığırlarda döl verimi ve enbriyo transferi", Özel bir TV program yapımcısı Veteriner Hekim Burak Çelik tarafından "Çiftlik hayvanlarında yaşanan problemler, buzağı sağlığı ve ishalleri " konulu panel verildi.
Panelin ardından düzenlenen damızlık hayvan yarışmasına 87 küçük ve büyükbaş hayvan katıldı.
Yarışmasının jüri üyelerince yapılan değerlendirme sonrası, ineklerde Fatih Yılmaz´ın, düvelerde Adil Güler´in, buzağılarda ise Maksut Şen´in hayvanları birinci gelirken, koç kategorisinde Halim Dural, koyun kategorisinde Erdem Akın, keçi ve teke kategorilerinde Gökdeniz Turan´ın hayvanları birinciliğe layık görüldü.
Dereceye giren hayvan sahiplerine Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin teşekkür ederek ödüllerini dağıttı.
Süt Üreticileri Başkanı Fevzi Karakaş´ta büyükbaş dallarında birinci gelen üç üreticiyi Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin "Bu yıl 5. sini düzenlediğimiz Süt Ürünleri Festivali´nde amacımız, ilçemiz ile özdeşleşen özellikle kelle peynirini dünya çapında tanıtmak ve bu alanda üreticimizi, süt sanayicimizi teşvik etmektir.? Diye konuştu.
Panele, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´da katılarak bir konuşma yaptı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli