Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Damızlık koç satışı ihalesiz yapılacak

Damızlık koç satışı ihalesiz yapılacak

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü, damızlık koç satışını randevu sistemiyle yapacak

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü, damızlık koç satışını randevu sistemiyle yapacak
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, 2020 yılı damızlık koç satışlarının, Koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl ihaleyle yapılmayacağını, koç satışlarının, randevu sistemiyle gerçekleşeceğini açıkladı. 

Müdürlükçe şu açıklama yapıldı:
?Enstitümüzce üretilen Karacabey Merinosu ve Bandırma ırklarından damızlık koç ve erkek tokluların her yıl nisan ayında yapılan satışları Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında toplu etkinliklerin yasaklanması nedeniyle bu yıl yapılamamıştır. Bahse konu tedbirler gereği yetiştiricilerimizin ve personelimizin sağlıklarını koruma adına bu yıl 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü başlayacak ve birkaç güne yayılacak olan satışlarda açık artırma usulü uygulanmayacaktır. Satış yöntemiyle ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiştir.
? Damızlık koç ve erkek toklular, damızlık değerlerine göre 4 gruba ayrılmış ve her grup için sabit bir satış fiyatı belirlenmiştir.
? Satılacak damızlıklara ait fotoğraflar, bilgiler ve fiyatları satış öncesi kurumumuz ?https://araştirma.tarimorman gov.tr/koyunculuk? internet sayfasından yayımlanacaktır.
? Satışa 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü başlanacak ve önceden randevu alma şeklinde yapılacaktır. Randevu almak için yetiştiricilerimizin 06 Mayıs 2020 Çarşamba günü, saat 09.00´dan itibaren (0266)738 00 83 numaralı telefonu aramaları ve kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Daha önce hiçbir suretle kayıt alınmayacaktır. Her aramada yalnız 1 kişi kayıt yaptırabilecektir. Toplu kayıtlar alınmayacaktır.
? 11 Mayıs Pazartesi için en fazla 100 yetiştiriciye randevu verilecektir. Kaydı alınan 101. kişi ile 150. kişi arasına 12 Mayıs Salı günü için randevu verilecektir. İlk 2 gün satılmamış hayvan kalması durumunda 151. kişi ve sonrası yedek listeye alınacak ve bu hayvanların satışı 13 Mayıs Çarşamba günü yapılacaktır.
? Bir kişi en fazla 2 hayvan alabilecektir.
? Satış grupları 5.000 TL, 6.000 TL, 7.000 TL ve 10.000 TL´lik gruplardan oluşmaktadır. Fiyatlara KDV dahildir. Ödemeler, kurumda nakit olarak yapılacaktır.
? Satışı yapılan hayvanlar, gün sonunda internet sayfamızdaki listeden düşülecektir.
? 11 Mayıs Pazartesi günü, sabah saat 09.00´da, daha önce telefonla kayıt yaptıran 100 kişi arasından kura ile satış sırası belirlenecektir. Kurada ilk çıkan yetiştiricimiz, damızlıklar içinden ilk seçme ve satın alma hakkına sahip olacaktır. Bu durum, kura sırasına göre devam ettirilecektir.
? Kayıt yaptıran yetiştiricilerimiz, yanlarında nakliyeci dışında başka bir şahıs getirmeyeceklerdir. Bunun dışında gelenler kuruma alınmayacaktır.
? Yetiştiricilerimiz için sosyal medya mesafe kuralları dikkate alınarak güvenli ortamlar kurumumuz tarafından sağlanacak olup, hiçbir şekilde toplu halde bulunmaya izin verilmeyecektir. Kurum içinde görevlilerin yönlendirmelerine uymak ve maske takmak zorunludur.
? Bu tedbirlerin sizlerin ve çalışanlarımızın sağlığı için olduğunu hatırlatır, anlayışınız için teşekkür ederiz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli