Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Davutoğlu, Balıkesir`de konuştu

Davutoğlu, Balıkesir`de konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin düzenlediği Balıkesir mitinginde seçmenlerine seslendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin düzenlediği Balıkesir mitinginde seçmenlerine seslendi.

Murat Sever'in başkanlığında yaptığı başarılı çalışmaları ile konuşulan AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı, Balıkesir'deki Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun büyük mitingine adeta çıkarma yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun 16 Mayıs Cumartesi günü Balıkesir'de Kuvayi Milliye Meydanında gerçekleştirdiği büyük mitinge Balıkesir'in tüm ilçelerinden olduğu gibi ilçemizden de katılım gerçekleşti. 

Balıkesir mitinginde Kılıçdar-oğlu`nu eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`nin mi yanında darbeci Sisi`nin mi? Çıksın söylesin" dedi.
Muhalefeti eleştiren Davutoğlu "Biri Türkleri, biri Kürtleri dinden uzaklaştırmaya çalışıyor. CHP, batıda ulusalcı, doğuda bambaşka bir dille konuşur. Kılıçdaroğlu her gün bir yalan üretiyor. Siz onun ağzından doğru söz duydunuz mu? Bu millet saf değil" diye konuştu.
Davutoğlu: "Cumhuriyet'i Kuvayi Milliye ruhu yüceltecek”
Cumhuriyetimizi yüceltecek olan şeyin Kuva-yi Milliye ruhu olduğunu açıklayan Davutoğlu "Cumhuriyetimiz bizim milli irademizi temsil ettikçe yücelecek. İstikrarımızı bozmak için bir takım tuzaklarla 1990`lı yıllarda olduğu gibi koalisyon hesabı yapanlara demokrasi sillesi vurmaya var mısınız? Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi iyi bir elense çekmeye, kündeye getirmeye var mısınız" diye konuştu.
İkinci büyük Kuva-yi Milliye hareketinin Menderes ile başladığını anlatan Davutoğlu şöyle devam etti: "Menderes bütün Anadolu`yu harmanladı, demokrasiyi inşa edebilmek için yiğitçe yola çıktı. Devletle milleti birbirine düşman kılan tek parti zihniyetine son verdi. Devletle millet barışınca yükseliş başladı. 27 Mayıs, 12 Eylül olmasaydı kesintisiz demokrasi olurdu. Şehit Başbakanımızı rahmetle anıyoruz. Milli iradeyle iş başına gelen Menderes ve iki arkadaşı şehit edildi. Gün muhasebe günüdür. Hiçbir parti 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubatla ilgili darbelere karşı dimdik duramadı. Bugün milli iradeden bahsediyorsak bu Menderes sayesindedir. Üçüncü Kuvayi Milliye hareketi AK Parti'dir. 2002`de öyle bir Türkiye devraldık ki, her gün bir banka batıyordu. Esnaf yazar kasayı yerlere çarpıyordu. 28 Şubat zulmüne karşı demokrasiyi Türkiye`de yeniden kim inşa etti? İnsanların fişlendiği, birçok insanın inançları sebebiyle zulme uğradığı 28 Şubatı kim bitirdi? 12 yıl içinde muhtaç bir Türkiye`den muktedir bir Türkiye`ye ülkeyi kim getirdi? IMF borcunu kim bitirdi? Onlar konuşur. Neler yaptığımızın en iyi şahitleri Balıkesirliler."
Kılıçdaroğlu`na seslenen Davutoğlu, "Mescid-i Aksa`nın bizim için kutsal olduğunu dahi bilmeyenler soruyorlar, `İsrail ile biz niye dost olmuyoruz?` diye. Kılıçdaroğlu dün yine Kahramanmaraş`ta demiş ki `Bizim niye İsrail`de büyükelçimiz yok.` Dört ülke sayarak, Suriye`yi, Mısır`ı...Şimdi, bugün anlaşılıyor. Kılıçdaroğlu bugün cevap versin, değilse yarın. Niye Mısır`da büyükelçimiz yok biliniyor. Çünkü Mısır`da seçilmiş cumhurbaşkanını idama mahkum etmiş bir rejim var. Problemimiz Mısır halkıyla değil ki Mısır devletiyle dahi değil. Problemimiz darbecilerle. Şimdi Kılıçdaroğlu`nu sınava sokma zamanı geldi. Çıksın söylesin, seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi`nin yanında mı darbeci Sisi`nin yanında mı? Elemanlarını Sisi`ye gönderdi. Türkiye`yi eleştiriyor, `niye böyle davranıyorsunuz?` diye. Yine İsrail`de `niye büyükelçimiz yok` diyor. Biz Mescid-i Aksa`ya asker postallarıyla girenlerle dost olur muyuz? `Kılıçdaroğlu, olalım` diyor. Ona bir cevap verecek misiniz?" şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu, milletvekili adayları ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte halkı selamladı, karanfil attı.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false