Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Defterdarlıktan 2/B başvurusu uyarısı

Defterdarlıktan 2/B başvurusu uyarısı

Balıkesir Defterdarlığı 2/B başvurusunun 30 Ekim Salı günü sona ereceğini hatırlattı.

Balıkesir Defterdarlığı 2/B başvurusunun 30 Ekim Salı günü sona ereceğini hatırlattı.
Balıkesir Defterdar-lığı`ndan basına gönderilen yazılı açıklamada, kamuoyunda 2/B taşınmaz kullanıcıları olarak belirtilen kişilerin 6292 sayılı Yasa kapsamında kullandıkları taşınmazları satın almak üzere Balıkesir Defterdarlığı veya Mal Müdürlüklerine müracaat süresinin son günlerinde yoğun bir ilgi yaşandığına dikkat çekildi.
Bilindiği üzere son müracaat tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihine kadar dilekçeyle İdarelere müracaat etmeyen kişilerin satın alma haklarının sona ereceği ve bununla birlikte kanunun sağladığı avantaj ve olanaklardan bir daha istifade edemeyecekleri açıktır şeklinde ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti:
"Hali hazırda ilimizde, 41.305 adet taşınmazın kullanıcılarına satışı gündemde olup, bu taşınmazlara dönük 28.441 kişi tarafından başvuruda bulunulmuştur. Bu rakamlar ve yoğunluk itibariyle Balıkesir ili en fazla müracaatın alındığı 4 ncü il konumundadır. 
Bu kanun çerçevesinde müracaat etmeyen vatandaşlarımızın; rayicin % 70`i üzerinden satın alabilme, peşin ödemelerde % 20, yarı peşin ödemelerde % 10 indirim hakkı, 4 yıla kadar faizsiz taksitlendirme imkanı, son 5 yılda aynı taşınmaz için ödenmiş olan ecrimisil bedellerinin satış bedelinden indirilmesi gibi çeşitli avantaj ve olanaklardan faydalanamayacaktır.
Sayın Maliye Bakanımızın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında da belirttiği üzere, gündemlerinde başvuru süresinin uzatılmasına yönelik bir konu bulunmadığı şeklindeki beyanları da göz önünde bulundurularak kalan kısıtlı süreyi de dikkate almak suretiyle bir an önce müracaatlarını yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false