Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Değirmenci´den önemli açıklamalar

Değirmenci´den önemli açıklamalar

CHP Erdek Belediye Başkan aday adayı Av. Yüksel Değirmenci: ?Erdek Belediyesi güvenini kaybetti?

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) Erdek belediye başkan aday adaylarından olan Av. Yüksel Değirmenci, gazetemize yaptığı açıklamada, ?Siyaset biliminin tanımında siyasetin bir meslek olmadığı, amatör bir ruhla topluma hizmet anlamına geldiği, tüm dünyada buna uygun hareket edildiği biliniyor. Bizde ise tam tersine siyaset, geçim kaynağı olarak algılanıyor? dedi.
15.06.1962´de Erdek´te doğduğunu, inşaat ustası olan babasının birçok işinde ona destek verdiğini, çay bahçelerinde çalıştığını belirtirken, siyasetin amatörce ve halka hizmet adına yapılması gerektiğinin altını çizen Değirmenci, şunları söyledi:
?Siyaset yapacak kişiler, öncelikle kendi alanlarında, mesleklerinde başarılı olmalıdırlar. Bu başarılı insanların yaşadıkları topluma hizmet etmeleri de bir vefa borcudur. 22 yıl Silahlı Kuvvetler bünyesinde görev yaptıktan sonra 2003 yılında emekli oldum. Silahlı Kuvvetler´de insan haklarına aykırı birçok uygulamayla karşılaştım ve orada hiç mutlu olmadım. Şimdi Erdek´e, hiçbir kişiye haksızlık yapmadan, siyaset aracılığıyla hizmet sunmaya talibim.?
BANDIRMA´YA 14 YIL ÖNCE KAYIT YAPTIRDIM
CHP Bandırma ilçe örgütüne 14 yıl önce üyelik kaydını yaptırdığını belirten Değirmenci, şu değerlendirmede bulundu:

?Size o günü anlatayım. CHP, Bandırma ve Erdek´teki yerel seçimi kaybetmişti. CHP´nin belediye başkan adayı olan Dursun Mirza da seçimden başarısız çıkmıştı. Kaybedilen seçimin ertesi günü partiye üye olmama Dursun Bey, şaşırmıştı. ?Nasıl oluyor da seçimi kaybettiğimiz günün ertesinde üye olabiliyorsun? Hem takdir ettim, hem de şaşırdım´ demişti. Ben de onun şaşırmasına şaşırmıştım. Şimdi beni bazı kişiler, Erdek´te siyaset yapmadan aday adayı olmamla ilgili eleştiriyorlar. Onlara şunu söylemek isterim. Politika yapmak diye bir şey yoktur. Böyle düşünen insanlar, bu yanlış zihniyetle politikaya girmek isteyen kaliteli ve donanımlı kişileri kaybederler. Düşünün, Kemal Derviş, yıllar önce Türk ekonomisinin başına getirildiğinde daha önceden politikanın içinde miydi? Hayır. Ama nasıl başarılı olduğunu herkes gördü. Politikaya giren kişi, topluma hizmet eder ve yön verir. Bu nedenle ?Sen, partiye az hizmet verdin´ gibi bir söylem, sığ bir düşüncedir.?
ADAY ADAYLIĞINA KİMSE BENİ İTMEDİ
Aday adaylığına kendisini AK Partili Ceyhun Mırız´ın yönlendirdiği şeklindeki dedikodulara sadece güldüğünün altını çizen Değirmenci, şöyle konuştu:
?Belediye başkanlığına aday adayı olmam için bazı milletvekillerinin isteği vardı. Bu konuda önce ailemle konuyu değerlendirdim. Eşim ve Amerika´da, Google´de bilgisayar mühendisi olarak çalışan büyük oğlumdan olumlu yanıt aldım. Doktor olan küçük oğlum, ?Sen, idealist bir yapıdasın. Politikada çok üzülürsün´ diye düşüncesini iletti. Aday adayı olmaya karar verdim. Ben, 1987 yılında Ankara Hukuk Fakültesi mezunu bir avukatım. İnandığım bir konuda ve bana güvenildiği takdirde herkesin davasını alır ve savunmasını üstlenirim. Tabii ki Ceyhun Mırız´ın da avukatlığını yaptım. Ancak aday adaylığımı onun istemesiyle gerçekleştirdiğim iddiasına sadece gülerim.?
PERSONELİNİN SUSKUN KALMASIYLA ÖVÜNÜLMEZ
Erdek Belediyesi´nin şu andaki toplam borcunun 300 milyonun üzerinde olduğunu öne süren Av. Yüksel Değirmenci, şunları söyledi:
?Belediye çalışanları 15 aydır maaş alamıyorlar. Belediye başkanı ise şaşırtıcı bir şekilde, ?Belediye çalışanlarımız bu kadar süredir maaş alamamalarına rağmen işlerini hiç aksatmıyorlar´ diye övünüyor. Böyle bir anlayış olamaz. Senin görevin, onlarım maaşlarını almalarını sağlamaktır. Gelelim, borçlar konusuna. Bildiğim kadarıyla Hamit Nural, belediye başkanlığı biterken borçsuz bir belediye bırakmıştı. Bu borçları ondan sonra göreve gelen iki belediye başkanı yaptı. Şimdi, şu kadar borçla devrettim, şu kadar borçla devraldım demek çok anlamsızdır. Kardeşim, bu borçları siz ikiniz yaptınız.?
ATEŞTEN GÖMLEK GİYECEĞİMİ BİLİYORUM
Göreve geldiği takdirde ateşten gömlek giyeceğini bildiğini belirten Değirmenci, şöyle konuştu:
?Erdek Belediyesi´nin elbette çok zor durumda olduğunu biliyorum. Göreve gelirsem, ahbap-çavuş ilişkilerine son verecek bir yönetim tarzı uygulayacağım. Erdek´in, 500´ü aşkın gayrimenkulü üzerinde sayfalarca haciz var. Bu hacizlerin kaldırılması için bir avukat ordusuyla birlikte, hiçbir ücret talep etmeksizin titiz bir çalışma yürüteceğiz. Bu konuda, hâlen benim büromda çalışan beş avukat arkadaşımdan da yararlanacağım. Bu arada, Erdek Belediyesi´nin içinde bulunduğu borç yükünden nasıl kurtulabileceği konusunda partimin genel merkezine de beş sayfalık bir rapor sundum.?
ERDEK BELEDİYESİ GÜVENİNİ KAYBETTİ
Erdek Belediyesi´nin son dönemde güvenini kaybettiğini, hiçbir yatırımcının, parasını alamayacağını bildiği için belediyeyle iş yapmaya yanaşmadığını öne süren Değirmenci, ?Böyle belediyecilik anlayışı olmaz. Bu anlayışla yatırımcıyı çekemezsiniz? dedi.
Birçok kişinin, yaz aylarında Erdek´teki kumsallardan büfe kapma telaşı içine girdiğine dikkati çeken Değirmenci, ?Borçların ödenmesinden çok bu yanlış algıyı yıkmanın zorluğunu biliyorum. Ancak bu konuda da projelerim var? diye konuştu.
KAPIDAĞ VE TAVŞANLI ADA´YI MUTLAKA DEĞERLENDİRECEĞİZ
Yıllardır Kapıdağ ve Tavşanlı Ada´nın değerlendirilememesine şaşırdığını vurgulayan Değirmenci, ?İstanbul´a çok yakın olan Kapıdağ bugüne kadar mutlaka değerlendirilmeliydi. Göreve gelirsem Kapıdağ´ı mutlaka değerlendireceğim? dedi.
Tavşanlı Ada´yı da ?yap-işlet-devret? modeliyle Erdek turizmine kazandırmaya çalışacağını belirten Değirmenci, şöyle konuştu:
?1982 yılında Erdek Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Gökçe Büyüker albayı çok beğenir ve dürüstlüğünü takdir ederim. Büyüker, o dönemde Tavşanlı Ada´yı, ?yap-işlet-devret´ modeliyle Fransızlara vermek için anlaştığını, ancak Erdek´te, ?Tavşanlı Ada´yı Fransızlara satıyor´ dedikoduları üzerine bundan vazgeçtiğini bana anlatmıştı. Bu adayı mutlaka değerlendireceğim.?
KİŞİYE BAĞLI İLÇE YÖNETİMİ OLMAZ
Metin Uysal´ın başkanlığındaki CHP Erdek ilçe yönetiminin, hâlen belediye başkanlığını yürüten kişiye bağlı hareket etmesinin parti disiplinine de aykırı olduğunu altını çizen Av. Yüksel Değirmenci, şu değerlendirmede bulundu:
?Bir parti yönetimi, bir kişiye angaje olamaz. Geçtiğimiz günlerde, Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi´nin düzenlediği cumhuriyet balosuna katıldım. Orada partimizin ilçe başkanı, hâlen görevde bulunan Erdek belediye başkanını, ?Partimizin belediye başkan adayı´ diye anons etti. Oysa ?aday adayı´ demeliydi. İlçe başkanlığına gönderdiğim bir yazıyla buna itiraz ettim. Cevap gelmedi. Yine partimiz üyelerinin isimlerini ve telefonlarını istediğim halde bana verilmiyor. Bunlar hep parti disiplinine aykırı olaylardır.?
YÜZDE YÜZ ADAY BENİM
31 Mart 2019 yerel seçiminde kendisinin Erdek belediye başkanlığına aday gösterileceğinden kuşku duymadığını belirten Değirmenci, şunları söyledi:
?Genel merkezimizin bu konuda çok iyi araştırma yaptığını ve tavrının net olduğunu biliyorum. Partimin, yüzde yüz beni aday göstereceğine inanıyorum. Kendime güveniyorum. Erdek için en iyi aday ben olduğum inancındayım.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli