Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Değirmenci´den Sarı´ya salvo

Değirmenci´den Sarı´ya salvo

CHP´nin aday adayı Değirmenci, ?Çakma Aday? ithamını ret etti

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, CHP´den Belediye Başkan aday adayı olan Avukat Yüksel Değirmenci´ye yönelik ?çakma aday? yakıştırmasına Değirmenci itiraz etti.
CHP Erdek Belediyesi Başkan Aday Adayı Yüksel Değirmenci´den, CHP´li Sarı´ya sert tepki geldi.
Değirmenci, Erdek´te bulunan ofisinde düzenlediği basın toplantısında CHP Parti Meclisi´nin CHP´den Belediye Başkanlığı aday adaylığından istifa eden Hüseyin Sarı´yı tekrar belediye başkan adayı gösterdiğini söyledi.
Hüseyin Sarı´nın Ankara 63.Noter kanalıyla Cumhuriyet Halk Partisi´ne gönderdiği aday adaylığı istifasına değinen Değirmenci, ?Hüseyin Sarı 23 Ocak 2019 tarihinde verdiği istifasının 26 Ocak 2019 tarihinde noter tarafından işleme konulmasını istemiş. Zaten kendisi de bunu yaptığı açıklamalarla doğruluyor. Buradan Ankara 63.Noteri hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bir noter bir evrak kendisine geldiği zaman şarta bağlı işlem yapamaz. Bu noterlik kanununa aykırıdır. Bu ortaya çıkartılmalı, kim suç işlediyse hesabını vermelidir. Bu durumda Hüseyin Sarı partisinin aday adaylığından istifa eden bir adam durumundadır. İstifa idaresi karşı taraf geçtiğinde sonuç doğurmaz. İstifa idaresi açıkladığınız anda sonuç doğurur. Şuan da istifa etmiş bir aday adayı Cumhuriyet Halk Partisi´nin başkan adayıdır. Genel merkez hukukçularının bunu iyi sorgulaması lazım 

Böyle istifasını sunan bir kişinin aday gösterilmesi ne kadar etik olacağını CHP´li seçmenlerin takdirine bırakıyorum.? dedi.
Sarı´nın, belediye başkan aday adaylığından neden istifa ettiği konusuna da açıklık getiren Av. Değirmenci şöyle konuştu: ?2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu´nun 40. maddesi herhangi bir siyasi partiye başvurmuş aday adayı o partinin ön seçim veya merkez yoklamasıyla adayını belirlediği anda eğer aday adaylığını çekmemiş ise o halde başka bir siyasi partiden aday olamaz. Kendisi bu hakkını korumak için bunu yaptı. Bundan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´da haberdardır. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi´ni sadece bir tehdit değil aynı zamanda başka bir siyasi partiden de aday olmak için kendisine yol açmasıdır. CHP çok büyük bir partidir. Böyle tehditlere boyun eğmemeliydi.?
Yerel seçimler öncesinde Sarı´yı kendisine bulaşmaması konusunda uyaran Değirmenci ?Bana bulaşma git halka 300 milyon TL borcu, 16 aydan beri ödemediğin personel maaşlarını nasıl ödeyeceğini anlat. Kaynak bul o senin görevin. Seçime girdin inşallah anlının akıyla çıkarsın. Bana bulaşırsan sana misliyse cevabını veririm.? dedi
Haber : Tuncay Ertan



gürcan yayıkçı
31.01.2019 21:07:24
Erdek halkı Sarı yı seviyor başka bir neden yok. Eğer ki 300 milyon tl yi cebinizden ödeyebilecekseniz Sarı size koltuğu yarın verir. Erdek sevgisi koltuktan daha değerlidir bence.

Anahtar Kelimeler: Değirmenci Sarı salvo
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli