Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

DEKANLIK BİNASI OTEL OLUYOR

DEKANLIK BİNASI OTEL OLUYOR

Bandırma da dönem dönem gündem oluşturan ve halkın kullanımına kazandırılması istenen eski dekanlık binası yap işlet devret modeliyle 30 yıllığına ihaleye çıkıyor.

Bandırma da dönem dönem gündem oluşturan ve halkın kullanımına kazandırılması istenen eski dekanlık binası yap işlet devret modeliyle 30 yıllığına ihaleye çıkıyor. Mülkiyetinin Büyükşehir´e geçmesinin ardından ne olacağı merak konusu olan binayı Bandırma Belediyesi de müze yapmak için istemişti. 6 milyon müemmen bedelle çıkılacak ihale şartlarına göre kazanan kişi binayı otel olarak işletecek ve yıllık gelirlerinden Büyükşehir Belediyesine pay verecek. İşte ihalenin Şartları;
Pek çok tartışmaya konu olan eski dekanlık binası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 yıllığına yap işlet devret modeliyle ihaleye çıkarılıyor.
İhalenin Konusu ?Mülkiyeti Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait 523,73 m´ yüzölçümlü altında iki dükkan ve lokantası olan kagir otel vasfında Balıkesir ili Bandırma İlçesi Haydarçavuş Mah. 32 pafta, 473 arsa 3 parsel üzerinde Korunması Gerekli Kültür Varlığı Anıt Eser olarak tescilli ?Eski Gar Oteli? olarak anılan taşınmazın Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu´nca onaylı restorasyon projesi kapsamında gerekli detay projenin hazırlanması ilgili kuruk/kuruluşlardan gerekli izin ve ruhsatların alınarak restore edilmesi ve amacı uyarınca kullanılmak üzere işletme hakkının yükleniciye bırakılması; Yapının kullandırılmasından dolayı yüklenicinin elde edeceği gelirlerden belediyeye pay verilmesi, işletme süresinin sonunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne üzerindeki müştemilatı ve tefrişatı ile birlikte bedelsiz devredilmesi şartıyla, taşınmaz üzerine yüklenici lehine sözleşme tarihinden itibaren 30 (Otuz) yıl süre ile sınırlı ayni hak (daimi ve müstakil üst hakkı) tesis edilmesi işinin, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu´nun 35/a maddesi uyarınca KAPALI TEKLİF USULÜ ile ihaleye çıkarılmasıdır.? şeklinde belirlendi.
İşletme Gelirlerinde Pay verilecek
Taşınmazın tahmin edilen bedeli 6.000.000,00 TL+ KDV´dir. Tahmini bedel yalnızca geçici ve kesin teminatın belirlenmesinde kullanılacaktır. Tahmini bedel üzerinden yapılan teklifler geçersiz sayılacaktır.
Yüklenicinin ihaleye konu taşınmazı kendisinin işletmesi ve/veya alt kiracılık ve benzeri ilişki kurarak üçüncü şahıslar tarafından işlettirmesi sonucunda taşınmaz üzerinden elde edilecek toplam gelirden idareye verilecek olan ciro payının yıllık oranları:
l´nci 10. Yıl, İDARE´ye verilecek olan ciro payımn yıllık oram, KDV hariç minimum %3 (yüzde üç);
2´nci 10. Yıl, İDARE´ye verilecek olan ciro payının yıllık oranı, KDV hariç minimum %5 (yüzde beş);
3´ncü 10.Yıl, İDARE´ye verilecek olan ciro payının yıllık oranı, KDV hariç minimum %7 (yüzde yedi) olup;
İhalede artırım bu oranlar üzerinden yapılacaktır.
? Örnek: Artış oram %2 olarak teklif edildiğinde ; l´nci 10 yıl için %3+2=%5; 2´nci 10 yıl için %5+2=%7; 3´ncü 10 yıl için %7+2: %9 teklif edilmiş olacaktır.
B. İLK HABER



Anahtar Kelimeler: DEKANLIK BİNASI OTEL OLUYOR
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli