Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Demokrasi için, Şehitler için Erdek El Ele...

Demokrasi için, Şehitler için Erdek El Ele...

FETÖ´cü kalkışmayı bastırırken şehit olan 250 vatan evladı Erdek´te törenlerle anıldı, milli birlik yürüyüşleri yapıldı

 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta olduğu gibi Erdek´te de coşku ile kutlandı.

 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Erdek´te  düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. 

15 Temmuz Pazar sabahı şehit ailesi ziyaretleriyle başlayan program gece boyunca devam etti. Öğle namazı sonrasında Piri Reis Camii´sinde şehitlerimizin ruhuna mevlid-i şerif okundu. İlçemiz açık hava müzesinde 15 Temmuz Kahramanları ve Şehitleri isimli fotoğraf segisi açıldı.

Saat 22.00´da Öğretmenevi önünde bir araya gelen topluluk Mehteren takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kortej yürüyüşü yaptı. Saatler 00.23´ü gösterdiğinde ilçemiz camiilerinde selalar okunurken, İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çalık´ın konuşmasının ardından şiir, Kuran-Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla devam eden program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın canlı olarak ulusa seslenişiyle son buldu.

Cumhuriyet Meydannında şehitlerimiz için lokma hayırıda yapıldı.

Düzenlenen törene Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Garnizon Komutanı Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gül, Erdek Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri  ve kalabalık bir topluluk katıldı.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli