Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Demokratik bir eğitim kurultayı istiyoruz

Demokratik bir eğitim kurultayı istiyoruz

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin: “Ülkemizde nitelikli, kamusal eğitim yok”

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nde açıklamalarda bulundu.
İl genelinde 1040 olan üye sayılarını önümüzdeki dönemde 1500’e yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Şahin, TBMM’den geçen “Öğretmenlik Meslek Kanunu”nun öğretmenlerin sorunlarını çözmekten uzak antidemokratik bir yasa olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:
“Mesleğin içinde bulunan öğretmenlerin ve akademisyenlerin görüşleri alınmadan, bürokratlarca yapılmış antidemokratik bir kanunla karşı karşıyayız. Kanuna göre öğretmenler, altı ayrı kategoride değerlendiriliyor. Aynı işi yapan öğretmenlere farklı ücretler uygulanacağı için rekabetçi bir ortama yol açacağından iş barışını bozar. Biz, grevli, toplu sözleşmeli, örgütlenmeyi sağlayıcı bir yasa beklerken, şimdi de bu antidemokratik, hukuk garabeti bir yasayla karşı karşıya kaldık. Bu kanunun iptali için hukuksal mücadelemizi verecek ve yargıya başvuracağız.”
İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET İSTİYORUZ
Ülkemizde yoksulluk sınırının 11 bin liranın üzerine çıktığını, öğretmenlerin ise aldıkları ücretin 7 bin lira dolaylarında bulunduğunu öne süren Şahin, “Öğretmenlerin ekonomik yaşam standartları çok düştü. Geçinmekte çok zorlanıyoruz. İnsanca yaşayacağımız bir ücret istiyoruz” dedi.
NİTELİKLİ KAMUSAL, LAİK EĞİTİM YOK
Ülkemizde nitelikli, kamusal, laik bir eğitim-öğretim bulunmadığını belirten Gürbüz, şunları aktardı:
“Ülkemizdeki eğitim-öğretim sistemi özelleştirmenin kıskacı altında. Her geçen gün, özel okulların sayısı artıyor. Ülkemizdeki eğitim-öğretimin binaların fiziksel yetersizliğinden başlamak üzere çeşitli sıkıntıları var. Öğrenciler, beslenmeden, barınmaya dek çeşitli sorunlarla karşı karşıya. Yıllardır, sınava dayalı, elemeci bir sistemle karşı karşıyayız. Bu sistemle akademik başarılı değerlendirmek mümkün değildir. Akademik başarı, sosyo ekonomik sorunlar çözülmeden sağlanamaz. Dünyadan kopuyoruz. Bugün ülkemizdeki dinci müfredat ile dinci-kinci bir nesil yetiştirilmek isteniyor. Bunu kabul etmiyoruz. En kısa sürede demokratik bir eğitim kurultayı yapılması gerekiyor.”
Ülkemizin başta Atatürk olmak üzere kurucu değerlerine sahip çıkmamasının üzüntüsünü duyduklarını vurgulayan Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, şöyle konuştu:
“Türkiye’deki emekçiler, vatandaşlar bugün yaşam koşullarına isyan ediyor. Pazarda, mutfakta yangın var. Bu süreci tek başımıza mücadele ederek tersine çeviremeyiz. Bunun için tüm emekçilerin birleşmesi ve süreci tersine çevirmeye çalışması gerekiyor. Artık siyasete şekil verecekler emekçiler olmalıdır.”
Şahin, bu amaçla geçtiğimiz günlerde, “Balıkesir Sendikalar Birliği”ni kurduklarını, işçi-memur hareketine her çeşit desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Demokratik eğitim kurultayı istiyoruz
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı