Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Deniz analarının saldırısına uğradı

Deniz analarının saldırısına uğradı

Erdek sahillerinde mavi deniz analarının saldırısına uğrayan 6 yaşındaki Yağmur S. yüzünden yaralandı.

Erdek sahillerinde mavi deniz analarının saldırısına uğrayan 6 yaşındaki Yağmur S. yüzünden yaralandı. 

Gürbüz Atop isimli vatandaş İzmit´in Gölcük ilçesinden tatil için torunu Yağmur S. ile birlikte Erdek´e geldi. Dedesi Gürbüz Atop´un kontrolünde kamplar bölgesinde denize giren Yağmur S. bir süre sonra mavi deniz analarının saldırısına uğrayıp yüzünden yaralandı.
Yaşanan olayla ilgili konuşan Dede Gürbüz Atop ?İzmit´in Gölcük İlçesinden torunum Yağmur S. ile birlikte tatil için Erdek´e geldik. Torunum kamplar bölgesinde serinlemek için girdiği denizde mavi deniz analarının saldırısına uğradı. İlk tedavi olay yerinde amonyak ile yaptık. Torunumun tedavisi hala devam ediyor. Tatilimizi yarıda kesip dönmek zorundayız.? dedi.
Uzmanlar, vatandaşları mavi deniz anaları konusunda uyardı
Uzmanlar ?Kıyılarda ölmüş dahi olsa kesinlikle temas edilmemelidir. Temas edildiğinde dokunaçlarındaki kapsüller içinde bulunan yaklaşık 1-5 milyarın arasındaki burgulu iğne şeklindeki zehirli hücreler (Nematosist) aktif hale geçerler. Deriye temas ettiğinde bu kapsüller patlar ve zehrin etkisiyle yanma ve kaşınma hissi başlar. Ne olursa olsun zehrin vücuda daha fazla yayılmaması için kesinlikle ovuşturmamalı veya kaşınmamalıdır. Ovuşma ve kaşıma daha fazla nematosist´in aktif hale gelmesiyle vücuda vereceği zarar daha şiddetli olacaktır. Kesinlikle tatlı su ile temizlenmeye çalışılmamalı. Tuzlu suyu veya amonyak ile temizlenmeli daha sonra sağlık kuruluşuna gidilmelidir? uyarısında bulundu.
B. İLK HABER



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli