Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Deniz Bilimleri Fakültesi için ilk adım atıldı

Deniz Bilimleri Fakültesi için ilk adım atıldı

Erdekte Deniz Bilimleri Fakültesi kurulması için Balıkesir Üniversitesinden bir heyet ilçemize geldi.

Erdek`te Deniz Bilimleri Fakültesi kurulması için Balıkesir Üniversitesi`nden bir heyet ilçemize geldi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, Erdek ve çevresinin gelişimine destek verecek yatırımları kazandırabilmek adına başlattıkları çalışmaların temposunu giderek arttırıyor.
AK Parti İlçe Başkanı Onay, geçtiğimiz günlerde kendisine kutlama ziyaretinde bulunan Erdek esnaf temsilcilerine Erdek`e bir fakülte kurulabilmesi için tüm çabayı göstereceği sözü vermiş, esnaf temsilcilerinden de bu konuda kendilerine Erdek için destek olunmasını istemişti.
Ziyaretin üzerinden çok kısa bir süre geçmesini takiben Deniz Bilimleri Fakültesi`nin Erdek`e kurulabilmesi için Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ile Balıkesir Üniversitesi Bandırma İ.İ.B.F. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat Azaklı birlikte ilçemize geldi.    
Prof. Dr. Tunçsiper ve Doç. Dr. Azaklı, geldikleri ilçemizde Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay tarafından karşılandı.
Belediye Başkanı Aysan ve AK Parti İlçe Başkanı Onay, Deniz Bilimleri Fakültesi`nin kurulabileceği PTT Eğitim ve Dinlenme Tesisleri ile Makine ve Kimya Kurumu (MKE) Eğitim ve Dinlenme Tesislerini Balıkesir`den gelen heyete gezdirdi.
Resmi kurumlara ait her iki tesislerde inceleme yapan Prof. Dr. Tunçsiper ile Doç. Dr. Azaklı, bu tesislerden üniversite yerleşkesi olabilecek özelliklere sahip olan tesis özelliğine hangisi sahip ise bu tesisin Deniz Bilimleri Fakültesi olabilmesi kararının Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü`nce verileceğini açıkladı.
Son karar merciinin Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü olduğunu işaret eden Prof. Dr. Tunçsiper ve Doç. Dr. Azaklı, yapılan incelemenin ardından ilçeden ayrıldı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Aysan, Balıkesir Üniversitesi`nden gelen hocalarımızın yaptıkları incelemeler sonrasında hazırlayacakları rapor doğrultusunda fakültenin hangi binaya kurulmasına karar verileceğini belirtti. İlçeye kurulacak olan bir fakültenin Erdek`in sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacağını dile getiren Aysan, hedeflerinin gelecek yıllarda fakülte bünyesindeki bölüm sayısını arttırmak olduğunu sözlerine ekledi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ise, Erdek`e Deniz Bilimleri Fakültesi`nin kazandırabilmesi için somut adımların atılmasına başlandığını bildirdi.
Onay, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü`nce yapılacak değerlendirme sonrası, Erdek`te Deniz Bilimleri Fakültesi kurulması ile ilgili alınacak kararın önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.
Bilindiği gibi; Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde Balıkesir`de AK Partiden Milletvekili Aday adayı olmuştu.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı