Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Deniz çekilmesini ‘doğa’ olayına bağladı

Deniz çekilmesini ‘doğa’ olayına bağladı

Bandırma İlçesi’nde 1,5 ay önce yaşanan deniz çekilmesi devam ediyor.

Bandırma İlçesi’nde 1,5 ay önce yaşanan deniz çekilmesi devam ediyor. 
Bandırma’da 1,5 aydır devam eden deniz çekilmesini değerlendiren S.S. Çakıl Köyü ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakkı Sır, çekilmenin gel-git olayından kaynaklandığını öne sürdü. 
Bandırma'da 1,5 ay önce çekilen denizde çekilme devam ediyor. Vatandaşlar denizin çekilen bölgesini merakla izlerken, S.S. Çakıl Köyü ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakkı Sır, deniz çekilmesi olayını değerlendirdi.   
Deniz çekilmesinin korkuya neden olacak bir olay olmadığını, gel-git olayı olduğunu ve bilim insanlarının araştırması gerektiğini söyleyen Kooperatif Başkanı Sır, "Deniz çekilmesi tamamen bir doğa olayı. Bizim balıkçı tabiri ile konuşayım poyrazlı havalarda çok sert poyrazlarda deniz suyu çekilir lodoslu havalarda şişer. Bu tamamen gel-git olayı ve deniz ve doğadan kaynaklanıyor. Bunda korkulacak herhangi bir şey yok, bu yıllardan beri olan bir şey. Bandırma Körfezi'nde, Erdek'te, Düzler'de aynıdır. Genelde sığlık olan yerlerde daha çok belli olur. Suyun metresine göre değişir bu bölgede tam bir doğa olayıdır. Ancak bilim insanları araştırırsa daha net bilgi alınır, neyin ne olduğu o zaman ortaya çıkar. Şu anki görüntü itibarıyla bu tam bir doğa olayıdır." şeklinde konuştu.                   Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı