Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Denizde av yasağı başladı

Denizde av yasağı başladı

Demiray: ?Av yasağına uyulması çok önemli?

Erdek Su Ürünleri Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demiray, su ürünleri avcılığının geleceğinin garanti altına alınması için av yasaklarının zorunlu olduğunu belirterek, balıkçıların av yasağı ile ilgili düzenlemelere ve yasaklara titizlikle uymaları gerektiğini bildirdi.
Tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 15 Nisan 2017 tarihinde başlayan genel av yasağı, 1 Eylül 2017´ye dek sürecek.
Balıkçıların balık boyu, zaman, derinlik, mesafe ve av araçlarıyla ilgili düzenlemeler ve yasaklara titizlikle uymalarının sürdürülebilir balıkçılık açısından önemi vurgulandı.
Denizlerde av yasağının başlaması dolayısıyla açıklama yapan Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demiray, denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 15 Nisan-1 Eylül 2017 tarihleri arasında uygulanacak av yasağının, balık üreme dönemi için oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Demiray: ?Av yasağına titizlikle uyulmalı?
Yasağın başlamasıyla birlikte, isteyen balıkçıların karasuların bitişiğindeki uluslararası sularda ve su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması koşuluyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı yapabileceğini vurgulayan Demiray, ?Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın su ürünleri avcılığı konusunda yaptığı denetim çalışmaları ve avlanacak balık boylarıyla ilgili uygulanan standartlar sektör için yararlıdır. Sağlıklı beslenme açısından da büyük önem taşıyan su ürünlerini sofralarımıza taşıyan balıkçılarımızın av yasaklarına titizlikle uyması büyük önem taşımaktadır. Su ürünleri avcılığının geleceğinin garanti altına alınması ve sürdürülebilir avcılığın devamı için av yasakları zorunludur. Tüm balıkçılarımızın balık boyu, zaman, derinlik, mesafe ve av araçlarıyla ilgili düzenlemeler ve yasaklara titizlikle uymaları, balıkçılığın geleceğini tehlikeye atmamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın da bu konularda daha bilinçli davranmaları, yasak avcılığı ve avlanabilir balık boyu gibi konulara dikkat etmeleri çok önemlidir.? diye konuştu..
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Denizde yasağı başladı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli