Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Denizde olması gereken bu resiflerin karada ne işi var?

Denizde olması gereken bu resiflerin karada ne işi var?

Geçtiğimiz yıllarda Erdek ve Ocaklar körfezinde canlı rezervinin artırılması amacıyla denize bırakılan yapay resifler, aradan geçen 8 yıl sonra araçlara barikat olarak yolda görüldü.

Denizaltında canlı rezervinin artırılması projesi kapsamında, bundan 8 yıl önce dönemin Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan´ın talimatıyla hazırlanan 80 yapay resif, saha uygulaması çalışmalarıyla Temmuz 2011 tarihinde düzenlenen törenle Erdek ve Ocaklar körfezine bırakılmıştı.
Deniz Altında Canlı Rezervinin Artırılması Projesi saha uygulama çalışmaları kapsamında, denize bırakılan 80 yapay resif haricinde denize bırakılmayan, başka amaçla kullanılan 3 yapay resif Erdek Kastri Bölgesi Düzler Mevkii´nde Ersas Sitesi yakınında yolda araç geçişinin engellenmesi için kullanıldığı tespit edildi.
Üzerlerinde ?Erdek Belediyesi? yazılı 3 yapay resifin, yol kapatma amaçlı olarak kullanıldığını gören duyarlı vatandaşlar, yapay resiflerin yapılma amaçlı olarak kullanılması gerektiğinin kamuoyuna duyurulabilmesi için konuyu gazetemiz temsilcisiyle paylaştı.
Asıl görev alanı deniz dibi olan yapay resiflerden 3 tanesinin karada bulunmasının çok anlamsız olduğunu belirten vatandaşlar, resiflerin denize bırakılması için yetkilileri göreve davet etti.
Bilindiği gibi yapay resifler sayesinde, Erdek ve Ocaklar Körfezinde trolle balık avlamanın önüne geçilirken, her geçen sene azalan balık popülasyonu arttığı gibi, olta balıkçılığı ve dalış turizminin gelişmesi sağlanıyor.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli