Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Denizde mangal keyfi

Denizde mangal keyfi

Daha önce Kapıdağda ormanlık alanlarda piknik yapanların mangal yakmaları nedeniyle Erdek Orman İşletmesi tarafından ceza kesildiğini bilen Erdekli iş adamı Levent Çalışkan mangal yasağını deniz içinde yaparak kırdı.

Daha önce Kapıdağ`da ormanlık alanlarda piknik yapanların mangal yakmaları nedeniyle Erdek Orman İşletmesi tarafından ceza kesildiğini bilen Erdekli iş adamı Levent Çalışkan mangal yasağını deniz içinde yaparak kırdı. "
Mangal yapmak ormanda yasak, sahilde yasak, tekne içinde de eşim Betül yasakladı ben de çözümü denizde buldum. Kimseye zararımız yok. Bu akşam Allah ne verdiyse onu yiyeceğiz. Sağ olsunlar denizleri kuruttular. Biz de tavuğa köfteye talim. Var mı böyle keyif? Ormanda olsak tozlanırız. Hem yüzüyoruz, serinliyoruz mangal başında pişmiyoruz..." dedi. CAN YELEĞİ ÜSTÜNDE MANGAL Erdekli iş adamı Levent Çalışkan hafta sonu tatilini eşi ve çocuklarıyla birlikte geçirmek için "Gizem 2" adlı teknesiyle Cura plajına geldi. Tüm gün denizin tadını yüzerek ve güneşlenerek çıkaran Çalışkan Ailesi gün kararmadan önce yemek için hazırlık yapmaya başladı. Güneş yavaş yavaş yakıcı etkisinden uzaklaşmış, gün batmadan önce en sevdikleri mangalı hazırlamaya gelmişti. İş adamı Levent Çalışkan`ın dediği gibi sahilde ve ormanda mangal yapmak orman idaresi tarafından yasaklanmıştı. Tekne içinde de; tekene kirlenir, yangın çıkar gerekçesiyle eşi ve çocukları karşı çıktı. Mangal yapmayı denizden başka yerde yapma imkanı bulamayan Levent Çalışkan önce teknesine ait bir cankurtaran simidini denize indirdi. Üstüne bir tahta koydu onun üstüne de mangalı… MANGAL YANIYOR Çalışkan, hazırlıklı gelmişti ve bu konuda "tecrübeli "sayılırdı.. Mangalın içine kömür koyup gazyağıyla karıştırdıktan sonra kibrit çakarak kömürü tutuşturdu ve bir an önce tutuşması için de sık sık bir çöp küreğiyle yellemeye başladı. Baba Levent`e yelleme işinde çocukları da yardımcı oldu. Teknede bulunması mecburi can yeleğini mangal yakma işinde kullanmanın zor tarafları da oldu. Can yeleği üstü mangal zaman zaman rüzgarın etkisiyle uzaklaşmaya çalışsa da hemen yakalandı ve pişirme işi böylece devam etti. 30 dakika bir uğraştan sonra mangal ızgara yapmaya hazır hale geldi. Tam da şahane gün batımı sırasında Levent Çalışkan yorgunluğunu deniz içinde rakısını yudumlayarak giderdi.
Haber: Erdem ÖZCAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli