Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Denizin ortasında dünyaya gelen bebeğe Deniz ismi verildi

Denizin ortasında dünyaya gelen bebeğe Deniz ismi verildi

Geçtiğimiz günlerde doğum için Kıyı Emniyet Botuyla ilçemize gelirken, denizin ortasında botta bir kız bebek dünyaya getiren, 4 çocuk annesi Temel´in, daha önce de deniz ambulansıyla Erdek´e doğuma giderken denizin ortasında bir bebek dünyaya getirdiği öğ

Geçtiğimiz günlerde doğum için Kıyı Emniyet Botuyla ilçemize gelirken, denizin ortasında botta bir kız bebek dünyaya getiren, 4 çocuk annesi Temel´in, daha önce de deniz ambulansıyla Erdek´e doğuma giderken denizin ortasında bir bebek dünyaya getirdiği öğrenildi.
Avşa Adası´nda oturan ev kadını Mine Temel, 4 çocuğunun ikisini Erdek´e doğuma giderken denizin ortasında botta dünyaya getirdi. Mine Temel, 1,5 yıl önce de doğum sancıları başlayınca Avşa Adası´nda doğum yaptıracak doktor bulunmadığı için deniz ambulansı ile Erdek´e getirilirken, denizin ortasında erkek bebek dünyaya getirdi.
Dördüncü bebeğini de bot içinde doğurdu
Bu kez dördüncü çocuğuna hamile kalan Mine Temel doğum sancıları tutunca deniz ambulansı ile Erdek´e getirilmek istendi. Denizin dalgalı olması nedeniyle Mine Temel´in ambulans yerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü´ne bağlı KIYEM-3 Botu ile 112 sağlık görevlilerinin kontrolünde Erdek´e götürülmesine karar verildi.
Yolculuk sırasında doğum sancıları artan Mine Temel, Erdek´e 5 mil kala KIYEM-3 Botu´nda yanında bulunan sağlık görevlilerinin yardımı ile kız bebek dünyaya getirmişti. Mine Temel, sağlıklı olan kızı ile birlikte Erdek Devlet Hastanesi´ne getirilip burada olası bir enfeksiyona karşı müşahede altına alındığı, İki gün hastanede yatan Mine Temel, inşaatlarda usta olarak çalışan eşi Veli Temel tarafından Erdek´ten alınıp Deniz adını verdikleri kızları ile Avşa´ya gittiler.
Denizin ortasında ikinci doğumunu yapacağını hiç düşünmediğini söyleyen Mine Temel, mahalle olan Avşa Adası´nda kadın doğum uzmanının bulunmamasının büyük sıkıntıya yol açtığını, doktor bulunsaydı iki bebeğini de denizin ortasında dünyaya getirmek zorunda kalmaya bileceğini söyledi.
Haber: Erdem Özcan - Taygun Ertan - Mehmet Baki



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false