Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Denizlerde av yasağı başladı

Denizlerde av yasağı başladı

Denizlerdeki avcılık sezonu bugün itibari ile son buldu.

Balıkçılık av yasağı bu gece itibariyle devreye girerken, yeni av sezonu 1 Eylül 2021 tarihinde başlayacak. Bu sezon balık avcılığında istenilen seviyelere ulaşılamaması balık fiyatlarının artmasına neden oldu.
Erdek´te balık satışı yapan Turan Çotak, bu sezon balık çeşitlerinin az olması nedeniyle fiyatlarında vatandaşa yüksek geldiğini söyledi.
Balıkçılar açısından çok parlak bir sezon yaşanmadığından yakınan Çotak, ?Denizde balık beklenilen bollukta olmayınca bu sorun tezgahlarada yansıyor. Ancak fiyatların yüksek olmasına rağmen balık satışlarımız güzeldi. Gelecek sezonda balık daha bol olursa fiyatlarda düşer. Balık bol olsun ki halkımız da yesin, biz de satalım" diye konuştu.
Balık avlanması yasağının sadece büyük ebat motor ve gırgırlar için olduğunu hatırlatan Çotak ?Olta balıkçılığı, amatör balıkçılık devam ediyor.? dedi.
Avlanma yasağının başlamasının ardından tezgahlardaki balık çeşitliliği ve fiyatları hakkında da bilgi veren Çotak, ?Hamsi 35 lira, istavrit 25 lira, kolyoz 30 lira, çinekop 80 lira, tekir 60 lira, bako 60 lira, gümüş 25 lira, karides 40 lira, kırlangıç 30 lira, mezgit 30 liradan satılıyor? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Denizlerde yasağı başladı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false