Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Denizlerimiz temizleniyor

Denizlerimiz temizleniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı organizasyonunda denizlerin temizlenmesi çalışmaları devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı organizasyonunda denizlerin temizlenmesi çalışmaları devam ediyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından kiralanan 2 deniz süpürge gemisiyle Bandırma-Erdek-Marmara ve Avşa Adaları ile Edremit Körfezinde yer alan Akçay-Altınoluk-Burhaniye-Ayvalık bölgelerinde temizlik çalışmasına tüm hızıyla sürüyor.

20 m3 katı atık ve 20 m3 sıvı atık toplama kapasitesine sahip gemiler aynı zamanda bölgemizdeki acil durumlara da müdahale edebilecek. Deniz süpürge gemileri arızalı bir gemiyi çekebileceği gibi üzerlerindeki vinç ile batan bir tekneyi çıkartabiliyor.
Gemilerin yangına müdahale etme özelliğinin yanı sıra arkasında bulunan 300 metrelik bariyer sistemiyle kaza yapan gemiden sızan petrol, yağ v.b tehlikeli atıkların denize yayılmasını önleyerek kendi bünyesine çekebiliyor.

YÜZEY TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAZ BOYUNCA SÜRECEK

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşın Şirvancı,

?Temmuz ayında yapılan çalışmalarda Körfez ve Bandırma Bölgesinden çeşitli atıklar toplanmıştır. Toplanan bu atıkların yüzde 80´i plastik, yüzde 10´u deniz bitkisi, yüzde 6´sı tahta ve kağıt, yüzde 3´ü cam ve yüzde 1´ini de metaller oluşturmaktadır? dedi.
Ayşın Şirvancı, deniz yüzeyi temizlik çalışmalarının yaz sezonu boyunca devam edeceğini, sahillerin sürekli kontrol altında tutulacağını ve periyodik olarak taramalar yapılacağını bildirdi.

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Denizlerimiz temizleniyor
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli