Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Deprem korkuttu

Deprem korkuttu

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Organize Sanayi Bölgelerine vasıflı eleman yetiştirilmek üzere açılması planlanan Te

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Organize Sanayi Bölgelerine vasıflı eleman yetiştirilmek üzere açılması planlanan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin 2013/2014 eğitim öğretim döneminde hizmete gireceği belirtildi.
Balıkesir sanayisinin yeni yatırımcıları çekebilmesinin ve mevcut tesislerini büyütebilmesinin en etkili faktörlerinden biri olacak olan kalifiye personel yetiştirilmesinde kilit rol oynamasını beklediğimiz meslek liselerine bir yenisinin daha eklenmesinden dolayı memnuniyetlerinin dile getirildiği açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Kalifiye Teknik eleman ihtiyacının artarak hissedileceği ülkemizde, Meslek ve Teknik Liseler, Üniversitelerden daha önemli hale gelmektedir. Sanayileşen ve gün geçtikçe artan yatırımları düşünerek, ailelerin çocuklarını meslek seçmede yönlendirmesi adına, Teknik ve Meslek Liselerini göz ardı etmemeleri gerekmektedir. Günümüzde, iyi bir kaynak ustası, iyi bir elektrik teknisyeni ve iyi bir mekatronikçi; bir mühendisten daha çok aranır hale gelmiştir. 16 Eylül 2013 tarihi itibariyle eğitim öğretime başlayacak olan Organize Sanayi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin Balıkesir`e ve Balıkesirlilere hayırlı olmasını dilerim. Yenilenebilir enerji ve lojistik bölümleri ile eğitime başlayacak olan lisede, hayvancılık ve kırmızı et bölümleri de açılması planlanmaktadır. Balıkesirli ailelerin, OSB de ki Meslek ve Teknik Liseye önem vermeleri ve çocuklarını gelecekleri için iyi yönlendirmeleri konusunda hassas davranmalarını rica ederiz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu