Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dereden Köpük ve Kızıl Su Akıyor

Dereden Köpük ve Kızıl Su Akıyor

Manyas'ın kırsal mahallele rinden Boğazpınar (Mürvetler) Mahallesinden geçen derenin yüzeyini kaplayan köpük ve suyun renginin kızıl renge dönüşmesi mahalle halkını tedirgin etti.

Manyas’ın kırsal mahallele rinden Boğazpınar (Mürvetler) Mahallesinden geçen derenin yüzeyini kaplayan köpük ve suyun renginin kızıl renge dönüşmesi mahalle halkını tedirgin etti.
Balıkesir merkez Şamlı kırsal mahallesinden doğan ve Manyas Tepecik Mahallesi yakınlarında iki kola ayrılarak, bir kolu Karadere aracılığı ile Uluabat Gölüne, diğer kolun ise Manyas Gölüne döküldüğü Mürvetler Deresi`nde mahalle halkı mahalle içinden geçen derenin üzerindeki köpük yoğunluğu ve suyun renginin kızıl bir renk aldığını gördü. Durumu Manyas Kaymakamlığı`na bildiren vatandaşlar kirliliğin nedeninin araştırılmasını istedi.
Geçtiğimiz yıldan bu yana iki kez böyle bir olayla karşılaştıklarını söyleyen Boğazpınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Kabadayı, "Mahallemizin içinden geçen derede geçen yıl Şubat ayında aynı olay meydana gelmişti aynı kirlilik şimdi de yaşanıyor. Büyük bir olasılıkla biz kirliliğin Merkez Şamlı Mahallesi yönünden geldiği kanısındayız. İçeriğini henüz bilmediğimiz neden kaynaklandığı belli olmayan bir köpük ve kızıl renkli bir görüntü ile karşı karşıyayız. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından numune alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı da gerekli önlemleri alıyor. Bizde mahallemizde bulunan camilerden anons yaptırarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz." dedi.
Mahalle halkı ise, "Deremizi mahvediyorlar. Hayvanlarımız buradan su içmek zorunda kalıyor. Nasıl önlem alacağız? Özellikle Ballıkaya mevki dediğimiz şelaleden akan kızıl su ve köpük bu olayın önemini ortaya koyuyor. Evden çıkanlar soluğu derede alıyor, yine de hayvanlarımızı salmamaya özen gösteriyoruz. Bu kirliliğin nedeni araştırılsın. Bizler çok tedirgin oluyoruz." şeklinde konuştular.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli