Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Dershane tartışmasına Başkan Okta katıldı

Dershane tartışmasına Başkan Okta katıldı

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı Ok, dershane kapatmanın akılla, bilimle ve mantıkla izahının olamayacağını söyledi.

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı Ok, dershane kapatmanın akılla, bilimle ve mantıkla izahının olamayacağını söyledi.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, dershanelerin kapatılmasının son derece haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğunu açıkladı.
Başkan Ok, "Köyde yaşayan bir ailenin çocuğuyum. Eğer dershaneler olmasaydı üniversiteyi bitirememiş olacaktım. Eğer dershanelerle ilgili bir problem varsa, devleti temsil eden hükümetimiz de bu eksiklikleri gidermek durumundadır. Oysa ne yapıyorlar? Kökten kapatıyorlar. Bu bir defa akılla, bilimle ve mantıkla bir izahı yok." dedi.
Kendisinin emekli öğretmen olduğunu hatırlatan Balıkesir Belediye Başkanı Ok, ömrünün eğitim öğretimin içerisinde geçtiğini bildirdi.
Kendisini eğitim camiasının bir ferdi olarak gören Başkan Ok, Türkiye için geleceğimiz için, eğitimden önemli bir konunun olmadığına inandığını, yaşama hakkından sonra eğitim ve öğretim hakkının geldiğine inandığını vurguladı.
Kendisinin aynı zamanda bir veli ve baba olduğunu kaydeden Başkan Ok, "Dershanelerin kapatılması son derece yanlış, haksız ve hatta hukuksuz bir uygulama. Neden yanlış? Tarım Meslek Lisesi mezunuyum. Eğer dershaneler olmasıydı bugün üniversiteyi bitirememiş olacaktım. Köyde yaşayan bir ailenin çocuğuyum. Benim annemin, babamın yönlendirmesi mümkün değildi. Farz edelim ki annem, babam beni yönlendirdi. 17-18 yaşına yani lise son sınıfa geldiğimde fikrimi değiştirmiş olabilirdim. Bu kez dershaneler olmasaydı eğitimde fırsat eşitliği adına üniversiteye ve gönlümde yatan okula gitme imkânı bulamayacaktım. Param olsa da bu imkanı bulamayacaktım." dedi.
Ok: "Eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalkar"
Dershaneleri kapattığında eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırıyorsun. Hastaneleri kapattığında insanların doktor ihtiyacı ortadan kalkacak mı? Bu kurumlar kapanırsa, şu anda vergisini veren dershaneler yerine vergisini ödemeyen, evlerde üç, beş kişilik dairelerde dershanecilik başlayacak." uyarısında bulunan Balıkesir Belediye Başkanı Ok, özel derslerin de artacağını savundu. 
"Parası olmayan ne yapacak? diye soran Başkan Ok, "Zor da olsa çocuklarına dershaneye fırsatı veren aileler bundan mahrum kalacak. Gerçekten zeki, başarılı olan ve ailelerinin maddi durumu iyi olamayan çocuklara bütün dershaneler kucak açıyor. İleri sürülen tezlerin hiç birisi doğru değil." cevabını verdi.
Öyle bir eğitim sistemi getirirsin ki insanların dershaneye gitme ihtiyacı ortadan kalkar. Ama sözde demokrasi, sözde insan hakları ve sözde eğitimde fırsat eşitliği adına bunu izah edemezsiniz. Bu ancak tek parti, totaliter, baskıcı anti demokratik rejimlerde görülür. Türkiye hani ileri demokrasi, insan haklarına saygılı, serbest piyasa ekonomisi bunlardan bahsediliyor açıklamasında bulunan Ok, Başbakan ve bakanın söylediği hiç bir şeyin inandırıcı olmadığını ileri sürdü.
Dershanelerin eğitimde okulların eksiklerini giderme adına önemli görev üstlendiğini belirten Ok, dershanelerin kapatılmasını uygun bulmadığını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı