Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Destekleme kursları 1 Ekim´de başlıyor

Destekleme kursları 1 Ekim´de başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan yönerge doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı tüm okul, İmam Hatip Ortaokulu, Lise ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerindeki çalışmalar ve hazırlıklar tamamlanırken, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan yönerge doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı tüm okul, İmam Hatip Ortaokulu, Lise ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerindeki çalışmalar ve hazırlıklar tamamlanırken, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı ?Destekleme Kursları? 1 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlayacak.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, ?Destekleme Kursları? konusunda yaptığı açıklamada, ?Anayasa Mahkemesi´nin verdiği kararla birlikte dershaneler yasal dayanaklarını kaybetmiş olup dershaneler bundan böyle sona ermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Anayasa Mahkemesi´nin ilgili kararını takiben Ağustos ayı içinde yayınladığı yönetmelik de bu duruma resmiyet kazandırmıştır. Dershanelerin hukuksal ve pedagojik açıdan hiçbir karşılığı kalmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamladığımız ?Destekleme Kursları? 1 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlayacaktır. Branşında başarılı ve deneyimli öğretmenlerimiz sayesinde başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum.? dedi.
İlimizdeki tüm Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerde öğrenim gören öğrencilerin öncelikle kendi okul idarelerine başvurmalarını isteyen Cengiz, ?Öğrenci kendi okulunda kurs için yeterli öğrencinin bulunamaması durumunda ise okul, öğrenciyi ikamet adresine en yakın okula yönlendirerek kurslardan yararlanma imkanı sağlayacaktır. Açık Lise ve Açık Ortaokul öğrencilerimiz de kurs imkanlarından yararlanabileceklerdir. 20 yaş altı Açık Lise ve Açık Ortaokul öğrencilerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat ederek kendi durumlarına ve uygun okul türüne göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yerleştirileceklerdir. Ayrıca Açık Ortaokul Açık Lise ve Açık Mesleki Eğitim Lisesi öğrencilerimizden mezun durumunda olup üniversitelere yerleşemeyen ve 20 yaş üzerimdeki öğrencilerimiz kendilerine en yakın İlçe Halk Eğitim Merkezilerine başvurarak ücretsiz kurslarımızdan yararlanabileceklerdir.? bilgisi verdi.
Cengiz, ?Başvurular Eylül ayının ilk haftası itibariyle alınacak ?Destekleme Kursları? 1 Ekim 2015 tarihinde başlayacak olup YGS, LYS ve Ortak Sınavlara (TEOG) hazırlık eğitimleri verilecektir. Okullarda işlenen derslerin yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkinlikler düzenlenebilecektir. Sınıflar en az 10, en fazla 20 öğrenci olacak şekilde planlanacaktır. Velilerimiz, çocuklarını herhangi bir ücret ödemeden kurlara gönül rahatlığıyla gönderebileceklerdir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli