Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, Bandırma´da konuştu:

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, Bandırma´da konuştu:

"Türkiye´yi NARKO DEVLET yaptılar"

Demokrasi ve Atılım Partisi´nin (DEVA) Bandırma 1. Olağan İlçe Kongresi´ne Genel Başkan Ali Babacan da katıldı.
Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Metin Gürcan´ın divan başkanlığında yapılan kongrede Bandırma İlçe Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir ve İl Başkanı Kemal Aydemir´in konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Genel Başkan Ali Babacan, ülke gündemini değerlendirdi.
YEPYENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI
Yepyeni bir siyaset anlayışı ile yola çıktıklarını ve gittikleri her yerde büyük ilgi gördüklerini belirten Babacan, şunları söyledi:
"Özgür ve zengin bir Türkiye tasavvuru ile yola çıktık. Ülkemizin yarınlarına gidecek yolu inşa etmek istiyoruz. Partimizin tüm politikalarının merkezinde insan ve insan onuru var. Bizi özgürlüklerin partisiyiz. Bu arada Türkiye´de bir ilki gerçekleştirerek, iktidara geldiğimizde hemen uygulayacağımız 56 maddeden oluşan 90 günlük eylem planımızı açıkladık. Biz, siyaseti laf olarak değil, iş ve hizmet odaklı yapıyoruz. Partimizde, her alanda uzman arkadaşlarımız var. Halen 81 il ve 650 ilçe başkanlarımız görevde."
MEDYA HAVUÇ VE SOPAYLA YÖNETİLİYOR
AKP iktidarının, medyanın büyük bölümünü "havuç ve sopa"yla yönettiğini belirten Babacan, "İşte TRT´nin durumu. Bu kurum için 84 milyon vatandaştan vergi kesiliyor. Ama TRT, yıllardan beri iktidarın emrinde çalışıyor. Böyle adalet olmaz" değerlendirmesinde bulundu.
3 Y İLE GELDİLER, 3 Y İLE GİDİYORLAR
AKP´nin, iktidara yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele etmek için geldiğini, bugün ise Türk insanının yeniden yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluğa mahkum edildiğini vurgulayan Babacan, "Bunlar, 3 Y ile geldiler, 3 Y ile gidiyorlar" diye konuştu.
ÇETELER DEVLETİN İÇİNDE
Devletin, bir avuç çeteye teslim edildiğini öne süren DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, şunları aktardı:
"Son haftalarda ortaya saçılan pisliği hepimiz görüyoruz. Aralarında çıkar çatışması olunca bu pislikler, çıkar şebekeleri ortaya çıktı. Devlet, hukukla ayakta kalır. Hukuku çiğneyerek, ülkenin bekasından söz edilemez. Anlaşılıyor ki ülkemiz, bir avuç çeteye teslim edilmiş. Biz bu olayları ne yazık ki bir organize suç örgütünün liderinden öğrenebiliyoruz."
"NARKO DEVLET" OLDUK
Yargının, hükümetin yoğun etkisi ve korkusu içinde bulunduğunu öne süren Babacan, şöyle konuştu:
"Bugün ülkemizde uyuşturucu ve madde bağımlılığı çetelerin yönetiminde sürüyor. Türkiye halen uyuşturucunun tam göbeğinde yer alıyor. Uyuşturucu trafiği ve uyuşturucu yakalanması konusunda Avrupa´da ikinci sıradayız. Uyuşturucu konusunda ülkemiz yol geçen hanına döndü. ´Narko Devleti´ne dönüşüyoruz. Narko devlet, devlet kutumlarının göz yummasıyla uyuşturucu trafiğine göz yumulması demektir. İktidara soruyorum. Siz, hukuk devletini, narko devlete mi dönüştürmek istiyorsunuz? İşin garip yanı, bu konularda araştırma ve olayları aydınlatma için resen devreye girmesi gereken savcılar, yargı, organize suç örgütü liderinin açıklamalarını önlemek, onu susturmak için çalışıyor. Türkiye, bugün, 30 yaş altı, uyuşturucuda aşırı doz ölümler açısından Avrupa birincisi, uyuşturucu yakalanması açısından Avrupa ikincisi durumunda bulunuyor. Biz, ülkemizin, dünyada ´narko devlet´ olarak anılmasını içimize sindiremiyoruz. Devleti yönetenlerin buna hakkı yok. Türkiye, uyuşturucu ile mücadeleye daha fazla kaynak ayırmak zorundadır."
ÜLKENİN BU DURUMDA OLMASININ NEDENİ KÖTÜ YÖNETİM
İktidara geldiklerinde öncelikle hukuk devletini yeniden inşa edeceklerini belirten Babacan, şunları söyledi:
"Ülke yönetimini, emaneti almaya hazırız. Bugün ülkemizde her kesim ekonomik zorluklar içinde. Çiftçi ve esnaf da zor durumda. Ama yazlık, kışlık sarayları olan cumhurbaşkanı vatandaşın geçim sıkıntısını anlayamıyor. ´Açları siz doyurun´ demek, gerçeklerden kopma anlamına gelir. Ülkemizde eskiden olmayan yoksulluk intiharları arttı. Bunun nedeni kötü yönetimdir. Dürsüt ve işin ehli kadrolar olmazsa bu ülkenin sorunları çözülemez. Göreve geldiğimizde hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz. Sadece hukuka ve hakikate bağlı kalacağız. Toplumu asla kutuplaştırmayacağız. Artık Türkiye´nin de, Bandırma´nın da DEVA´sı var."
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı