Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DEVA Partililer, Sulama Projesi´ne destek verdi

DEVA Partililer, Sulama Projesi´ne destek verdi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sosyal ve Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bölge Komisyon Başkanı Elif Esen, DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir ve DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin T

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sosyal ve Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bölge Komisyon Başkanı Elif Esen, DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir ve DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´ni ziyaret etti.
DEVA Partili konuklarına çalışmalar hakkında bilgi veren Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, ilçede zeytin dahil tarım ürünlerinde rekolte artışı olabilmesi için sulama projelerinin uygulamaya geçmesine bağlı olduğunu söyledi.
Erdek´te sulanabilir arazi oranının % 15 olduğunu konuklarıyla paylaşan Şenol, ?Erdek ve Kapıdağ´da 1 milyon 100 bin adet zeytin ağacı bulunmaktadır. Ancak bunun 300 bin adedi sulanırken geriye kalan 800 bin adeti sulanamamaktadır. Sadece zeytin ağaçlarının değil, Kapıdağ´daki tüm tarım ürünlerinin kurtuluşu sulama projesine bağlıdır. Geçtiğimiz yıllarda tamamlanarak hizmete giren Çeltikçi Göleti´ndeki 5 milyon metreküp su sulama projesiyle üreticilerin hizmetine sunulmalıdır. Bu konuda iktidar partisinin Balıkesir Milletvekillerimizin gayretleri var. Sulama projesinin 2021 yatırım programına alınmasını bekliyoruz. Proje uygulamaya girdiğinde ürün rekoltesindeki artışa bağı olarak kendini en kısa sürede amorti edecektir.? dedi.
DEVA Partisi Sosyal ve Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bölge Komisyon Başkanı Elif Esen´de yaptığı konuşmada, sulu tarımın önemine dikkat çekti.
Bu tür projelerin rekoltedeki artışa bağlı olarak kendisinin kısa sürede amorti ettiğine vurgu yapan Esen, bölge milletvekillerinin bölgenin sosyoekonomik açıdan gelişmesine ciddi katkılar sağlayacak bu projenin 2021 yatırım programına alınması konusunda üzerlerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı