Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan:

DEVA Partisi  Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan:

?Ayvalık Şeytan Sofrası´nda yanan bölgemizi yeşillendirmeye

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, geçtiğimiz günlerde Ayvalıkta ki Şeytan Sofrası bölgesinde yaşanan orman yangınıyla ilgili açıklama yaptı.
DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan yangının dikkatsizlik veya rant uğruna yakıldığını öne sürdü.
DEVA Partisi olarak yangının asıl çıkış nedeninin araştırılacağını ifade eden DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, ?Bundan sonra ki dönemlerde de bu yanan bölgenin bir an önce yeşillendirilmesi ve ranta kurban gitmemesi için çalışmalarımızı sürdürüp bu konunun takipçisi olacağız. İnsanoğlunun en faydalı buluşu, kontrol atında olduğu sürece ateş bunu unutmayalım. Yoksa en faydalı buluşumuz en tehlikeli silah olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemiz yangın felaketiyle çok sık karşılaşan ülkelerin başında geliyor. Bu yangınlar genellikle dikkatsiz ve bilinçsiz davranışlardan oluşuyor. Hem ülkemiz için hem de kişisel felaket olan yangın, bazen de büyük can ve mal kayıpları ile sonuçlanıyor. Bizi daha çok ilgilendiren kısım ise ne yazık ki ?insani hata´ dolayısıyla çıkan orman yangınları. ?Ne olacak ki´ deyip söndürülmeden ormanlık alana atılan sigara izmaritlerinin sebep olduğu yangınlar bu felaketin ne yazık ki başında geliyor. Dünya üzerinde iradesini kullanarak böyle bir hataya yol açabilecek tek canlı ne yazık ki insan ve bunun en can yakıcı sebebi ise bazen kasıt olabiliyor. Rant uğruna, bilinçli olarak çıkarılan yangınlar özellikle yaz turizmine ev sahipliği yapılan bölgelerdeki ormanlık alanlarda gerçekleşiyor. Otel ve ev yapılacak alan da kalmayınca, insan doğasındaki kötülük ortaya çıkıyor ve bilinçli olarak ormanlarımız ateşe veriliyor. Tabii bu insanların gözü hiçbir şey görmediğinden bilmezler ki ormanda yaşayan hayvanların hayatını sürdüğü bu alanlarda, yakılan sadece ağaçlardan ibaret olmuyor. Elbette sadece ağaçlar bile insanı yeterince üzerken, bir de aynı bölgede yaşayan bizim görebildiğimiz ve göremediğimiz binlerce hayvan ve bitki türü de yok oluyor. Bir de evlerimizde, işyerlerimizde kendi canımızın karşılaştığı kontak patlaması, soba tütmesi gibi oluşan yangınlarımız yine insan dikkatsizliğinden kaynaklanıyor. Bu zorlu zamanlarda yanımızda olan itfaiye personeline yoğun ilgi ve hayat kurtarma mücadelelerinden dolayı şükranlarımı sunuyor 25 Eylül Yangından Korunma Haftası dolayısıyla tüm halkımızı bir farkındalık oluşturmak adına Ayvalık Şeytan Sofrası´nda yanan bölgemizi yeşillendirmeye davet ediyorum.? diyerek sözlerine ekledi.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı