Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DEVA Partisi katledilen 7 kadın için 7 fidan dikti

DEVA Partisi katledilen 7 kadın için 7 fidan dikti

DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanlığı, 2021 yılının ilk iki ayında Balıkesir il genelinde erkekler tarafından katledilen 7 kadın için 7 adet fidan dikiminde bulundu.

DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanlığı, 2021 yılının ilk iki ayında Balıkesir il genelinde erkekler tarafından katledilen 7 kadın için 7 adet fidan dikiminde bulundu.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Erdek İlçe Başkanlığı´nca, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Erdek Liman Bölgesi´nde yer alan Meteoroloji İstasyonu yeşil alanında kadın şiddetine dikkat çekip ?dur´ demek adına fidan dikim etkinliği düzenlendi.
DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve yönetim kurulu üyelerinin birlikteliğiyle düzenlenen etkinlikte konuya ilişkin gazetecilere konuşan DEVA Partisi İlçe Başkanı Murat Sever, kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek için 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle fidan dikim etkinliği düzenlediklerini söyledi. 

Kadına yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu dile getiren Sever, ?Kadın annedir, kadın kardeştir, kadın eştir şiddetin her türlüsüne karşıyız, kadınlarımızın her zaman yanındayız.? dedi.
İlçemizdeki Meteoroloji istasyonu yeşil alanı fidan dikimi için hazırlatıp kendilerine tahsis eden Erdek Belediyesi Başkan Vekili Hasan Yapakçı´ya teşekkür eden Sever, etkinlik süresince yardımlarını esirgemeyen Erdek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline şükranlarını sundu.
DEVA Partisi Erdek İlçe Teşkilat Başkanı Dilek Ener, yaptığı konuşmada ?8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ile farkındalık etkinliğimizi birleştirerek erkek şiddeti ile kaybettiğimiz kadınlarımıza da dikkat çekmek istedik. 2020 yılında 406 kadınımız, 2021 yılının ilk iki ayında 66 kadınımız erkek tarafından katledilmiştir. Kadınlarımızdan Balıkesir ilimizde; Burhaniye´de 2, Edremit´te 2, Manyas´ta 2 ve Bandırma ilçemizde 1 kadınımız erkekler tarafından katledilmiştir. 7 adet dikimini yaptığımız 4 erguvan ve 3 manolya fidanına kadınlarımızın isimlerini yazarak yaşatmak istiyoruz.? diye konuştu.
DEVA Partisi İlçe Kadın Politikaları Başkanı Saliha Özgü ise yaptığı açıklamada, ?Ağaçlandırdığımız yeşil alana gelen erkekler umuyorum ki, dikilen fidanların gölgesi ve mis kokuları eşliğinde kadınlara nasıl değer vermeleri gerektiğinin farkındalığını hissedeler.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli