Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

DEVA Partisi´nden 10 Kasım mesajı

DEVA Partisi´nden 10 Kasım mesajı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 82. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 82. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Sever, 10 Kasım mesajında şunları kaydetti: ?Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyordu; ?İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her kösesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğrasan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur? 10 Kasım; Sözcüklerin boğazımıza dizildiği, tarifsiz duygulara büründüğümüz gün bugün. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 82. yılı. Bugün; Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü anma ve düşüncelerini anlama günü. Bugün; beden Atatürk´ü kaybettiğimiz, düşünce Atatürk´ü anlamaya çalıştığımız gün. 10 Kasım 2020 günü, Atatürk gençliğine yakışır, ülkemizi ileriye götürebilecek her türlü proje ve çalışmaları yapmaya çalışarak, bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyeti koruyup kollayacağız. Atatürk´ün izinde yürüyen ve ulaştığı noktayı daha ilerilere taşıyacak bir kuvvetin varlığını damarlarındaki asil kanda hissetmekte olan Türk evladı olarak bizden beklenen başarıyı elde etmeye ve Atatürk´ün izinden gitmeye devam edeceğiz. Atatürk, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken olarak tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. Atatürk için millet, ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. Atatürk gibi yüce bir liderin önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan bir ulusun çocuğu olarak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti´ne her zaman olduğu gibi gönülden sahip çıkacağız. Atatürk demek; özgürlük demektir, aydınlık demektir, vatanseverlik demektir. Yolundan ayrılmayacağız. Büyük Önder Atatürk; önünde saygıyla eğiliyoruz ruhun şad olsun.?
Haber Merkez



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false