Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DEVA Lideri Babacan Türkiye’ye seslendi: Endişeye mahal yok

DEVA Lideri Babacan Türkiye’ye seslendi: Endişeye mahal yok

Geçtiğimiz günlerde 22 eylem planının kamuoyuyla paylaşılmasını tamamlayan DEVA Partisi, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen “DEVA Türkiye’si” etkinliğinde gövde gösterisi yaptı.

Geçtiğimiz günlerde 22 eylem planının kamuoyuyla paylaşılmasını tamamlayan DEVA Partisi, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen “DEVA Türkiye’si” etkinliğinde gövde gösterisi yaptı. Binlerce katılımcı salona sığmayınca DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan önce salonun dışındaki kalabalığa seslendi.
DEVA Partisi Erdek İlçe Teşkilatı, DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanlığı ile birlikte Ankara Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen DEVA Türkiye etkinliğine 5 otobüs, 250 kişi ile birlikte katıldı.
DEVA Partisi’nin logosu olan ‘damla’ şeklinde kurulan kürsüden konuşan DEVA Lideri Ali Babacan, 2001’de birlikte yola çıktıkları Recep Tayyip Erdoğan sözünden döndüğünü söyledi.
Erdoğan’la birlikte yola çıkarken ulaşmak için çabaladıkları özgürlüklerden, ileri demokrasiden, evrensel hukuk değerlerine olan sadakatten, çoğulculuktan, katılımcılıktan vazgeçmediklerini ifade eden Babacan, Erdoğan’ı hak ve özgürlükleri ezip geçmekle suçladı. Siyasete ilk adımı 34 yaşında iken AK Parti’nin kurucu üyesi olarak attığını hatırlatan Babacan “En genç Bakan bendim. Ekonominin tüm yükünü, önceki hükûmetlerin yıllarca biriktirdiği o ağır yükü üstlendim. Hazine Bakanlığıyla beraber Avrupa Birliği Baş Müzakerecisi de oldum. Gecenin 2’sinde randevu veriyorduk insanlara gündüz 2’de geliyorlardı. ‘Gece 2’de randevu mu olur?’ diyorlardı. Böyle çalıştık işte. Asla yalnız yürümedim. Hep bir takımın içinde oldum. Dışişleri Bakanlığı yaptım. Doğru hedefler, doğru isimler ve doğru politikalarla ülkemizin itibarını ve gücünü artıran bir diplomasi ekibinin başında oldum. Her şeyi özgürce tartışıp istişare edebildiğimiz bir hükûmetle ülkemize tarihi bir dönem yaşattık.” dedi.
Kendisinin ayrıldıktan sonra milli gelirin yarı yarıya düştüğünü ifade eden Babacan, “İki büyük krizi, 2002 ve 2009 krizlerini çözen ekibin başındaydım. 2002’den 2013’e milli gelirimiz yaklaşık 3 kat arttı. 3.600 Dolardan 9.700 Dolara çıktı. Bunlar dolar enflasyonundan arındırılmış rakamlar. Biz ayrıldıktan sonra ise milli gelir neredeyse yarı yarıya düştü. 9.700 Dolardan indi 5.800 Dolara. Birisi de çıkmış, ‘Ben imza atmasaydım yapamazdın’ diyor. Ben de diyorum ki, ‘Hikmet imzadaysa, at bir imza da enflasyonu bir düşür bakalım’. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum; duy, anla. Dürüst ve ehil kadrolar olmazsa olmaz. Kararları istişareyle almazsan olmaz. Onun için olmuyor. Olmayacak da.” dedi.
“Her şey bir yüzükle başladı, korkarım, külliyeyle de bitecek” şeklinde konuşan Babacan “Zamanında AK Parti’yi başarılı yapan ilke ve değerlerden biz hiç ayrılmadık. AK Parti’nin kuruluş ideallerinden ayrılan Erdoğan oldu. Bu gidişata uymayan ne varsa gözden çıkarmaya hazır. Yıkıp geçiyor, ezip geçiyor. KHK’larla milyonları canından bezdiriyor. Kanser hastası çocuğu anne babasıyla görüştürmüyor ya. Bu adalet midir?” dedi.
Türkiye’nin DEVA’sı kitabını gösterip, Cumhuriyet tarihinde böylesine hazır bir siyasi program olmadığını dile getiren Babacan, “Biz bu ülkeyi yönetmeye hazırız. Bugün burada, bu salonu dolduran DEVA kadroları Türkiye’yi yönetmeye hazır. 22 Eylem Planının 3 taşıyıcı sütunu var: Bir: Güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı Ekonomi. İki: Özgür, güçlü ve mutlu bir toplum. Üç: Kaliteli kamu yönetimi, saygın ülke. Özetin özeti bu. Emek veren, aklıyla fikriyle yanımıza koşan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok net iddia ediyorum: Cumhuriyet tarihinde böylesine hazır bir siyasi program olmadı. 22 eylem planımızı aynı anda uygulamaya koyduğumuz gün, Türkiye’nin 6 ayda geçirdiği dönüşüme inanamayacaksınız. İlk 90 dakikada; nefes borumuzu açacağız. Derin bir özgürlük nefesi alacağız. İlk 6 ayda ekonomik kriz iklimini ortadan kaldıracağız. İkinci senemiz bitmeden enflasyonu tek haneye indireceğiz. Türkiye’nin Yeni Yüzyılına damgamızı vuracağız. Özgürlük damgamızı, demokrasi damgamızı, adalet damgamızı, zenginlik damgamızı vuracağız.” diyerek sözlerine ekledi.
Aralarında Erdek kafilesinin de yer aldığı DEVA Partisi Balıkesir Teşkilatı, aynı gün Balıkesir’e geri döndü.

 Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı