Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DEVİR TESLİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

DEVİR TESLİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

ENGELLİ HAVUZU TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ´NİN

Ören Mahallesi´nde mülkiyeti Burhaniye Belediyesi´ne ait olan ve geçtiğimiz sene Burhaniye Engelleri Aşıyor projesi kapsamında T.C. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle yapımı tamamlanan tesisin, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanlığı´na devri için imzalar atıldı. Protokol, Burhaniye Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ile Türkiye Sakatlar Derneği adına Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar arasında imzalandı. 2018 yılı Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı´nda alınan karar doğrultusunda, engelli vatandaşların kullanabilmesi amacıyla tasarlanan açık yüzme havuzu ve yan tesislerinin Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanlığı´na 3 yıl + 2 yıl opsiyonlu olmak üzere, toplamda 5 yıllığına tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edilmişti. Sosyal belediyecilik adına örnek bir karara imza attıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Necdet Uysal, tesisin engelli vatandaşlar ve Burhaniye için hayırlı olmasını temenni etti.
Açık yüzme havuzunun yanı sıra iki adet tenis kortu, engelsiz çocuk oyun grubu ve engelsiz spor aletlerinin yer aldığı, 6 bin 700 metrekare alana kurulu olan tesis, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanlığı´na devredildi. Devir teslim töreninde, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Akkılınç ve Güngör Persil´in yanı sıra Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar da hazır bulundu. Her detayın titizlikle düşünüldüğü ve derneğin isteği doğrultusunda etrafı çim çitlerle çevrilen tesiste; dinlenme odası, büfe, bay-bayan duş ve tuvaletler, makine dairesi, depo, personel ve kimyasal odası da bulunuyor.
ULUSLARARASI ÇAPTA BİR TESİS OLACAK
Tesisin amacına uygun şekilde hizmet edebilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar, tesisin yapımında ve derneğe tahsisinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Tesisi kış sezonunda da açık tutmayı hedeflediklerini söyleyen Vardar, ?Derneğimizin irtibatta olduğu 150´den fazla spor kulübü var. Ülke genelinde kamp yeri bulamıyorlar. Burayı bir kamp alanı haline getirip, yaz-kış turizme açık bir vaziyete getirmeyi amaçlıyoruz. Derneğimizin ülke çapında birçok şubesi var. Dönem dönem farklı şehirlerde toplantılar düzenliyoruz. Rutin toplantılarımızı buraya çekme amacındayız. Yurt dışında da kardeş engelli derneklerimiz var. Onlarla da çeşitli projeler gerçekleştireceğiz. Engelliler festivali projemiz de var ama bütün bunlar için öncelikle bu tesisi tam manasıyla işler duruma getirmek gerekiyor. Onu başardığımız zaman hem Burhaniye´mizin tanıtımı hem de engelli kardeşlerimiz için çok önemli bir yer olacak. Engelli camiamıza hayırlı uğurlu olsun? diye konuştu.
TÜM HALKA AÇIK
Tesisin sadece engellilere yönelik değil tüm halka açık olacağının altını çizen Vardar, ?Elbette engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Burhaniye nüfusunun yüzde 12´sinin engelli olduğunu düşünürsek önemli bir engelli kitle var? dedi.
ENGELSİZ BURHANİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başkan Necdet Uysal´ın yerel seçimlerden önce engelsiz Burhaniye için söz verdiğini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, ?Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatına destek vermek bizim için çok önemli bir konu. Devletin, kurumları ve yerel yönetimleriyle engelli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmesi, eğitimden istihdama hayatın her alanında fırsat eşitliği sağlayıp, eşit bir yaşam koşulu sunması gerekiyor. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyor, gereken özeni gösteriyoruz? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli