Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Devrim Korkmaz’dan sahte zeytinyağı” uyarısı

Devrim Korkmaz’dan sahte zeytinyağı” uyarısı

Erdek’teki “Devrim Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Fabrikası” yoğun günler yaşıyor.

Erdek’teki “Devrim Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Fabrikası” yoğun günler yaşıyor.
Fabrikanın sahibi Devrim Korkmaz, ikinci yılını yaşayan tesislerinde 24 saatte 40 ton soğuk sıkım zeytinyağı üretiminde bulunduklarını belirtti. Zeytinyağını “en iyi meyve suyu” olarak gördüklerine işaret eden Korkmaz, ayrıca ürettikleri “taş baskı zeytin”in de büyük ilgi gördüğüne dikkati çekti.
ERDEK ZEYTİNİ MARKA OLMALI
Erdek zeytininin artık “marka” durumuna gelmesi gerektiğinin altını çizen Korkmaz, şu değerlendirmede bulundu:
“Bugün Gemlik zeytini marka durumuna geldi. Erdek ve Kapıdağ’da da Gemlik tipi zeytin var ve Gemlik’te üretilenler kadar kaliteli. Erdek zeytinini marka durumuna getirmeye çalışmalıyız. Biz, bu konuda elimizden geleni yapacağız.”
Erdek ve Kapıdağ’daki zeytinin en büyük ihtiyacının düzenli sulama olduğuna dikkati çeken Korkmaz, “Yukarı Yapıcı Göleti, başta zeytin olmak üzere tüm tarım ürünlerinin sulamasında kullanılmalıdır” dedi.
Zeytinyağı üretiminin masraflı olduğunun altını çizen Devrim Korkmaz, “Vatandaşlarımız, maliyetinden bile ucuz satılan zeytinyağlarına aldanmasınlar. Ucuza aldıkları zeytinyağları mutlaka karışık ve hilelidir” diye konuştu.
Korkmaz, başta İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olmak üzere yetkilileri, pazar yerlerinde ucuza satılan zeytinyağlarını denetlemeye çağırdı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı