Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

DİGSİAD açıldı

DİGSİAD açıldı

Bandırma’da Doğu ile Güneydoğu Anadolu İş İnsanları Derneği(DİGSİAD) açıldı.

Bandırma’da Doğu ile Güneydoğu Anadolu İş İnsanları Derneği(DİGSİAD) açıldı.
100. Yıl Mahallesi, Kayacık Caddesi, No: 129/A adresindeki derneğin açılış törenine Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, önceki dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, önceki belediye başkanı Dursun Mirza, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende ilk konuşmayı derneğin kurucu başkanı Faruk Bozkurt yaptı. Bozkurt, derneklerinin amacının siyasi değil, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak olduğuna dikkati çekerek, “Bu dernek çatısı altında iş insanlarını bağımsız bir platformda temsil etmek istiyoruz” dedi.
BAŞKAN KONUŞUYOR
Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, konuşmasında, anne tarafından güneydoğu kökenli olduklarına işaret ederek, şunları söyledi:
“Aile olarak yıllardır inşaat sektöründe de doğu ve güneydoğulu işçi arkadaşlarla çalıştık. Bandırma’nın sanayisi her geçen gün büyüyor. Tarım ve hayvancılığımız da var. Bandırma, sürekli göç alıyor. Bu derneğin, Bandırma’nın birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağına inanıyorum. İsterlerse bu derneğe ben de seve seve üye olurum.”
MEHMET TÜM KÜRSÜDE
Önceki dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, yıllardır Bandırma’da yaşamaktan ve iş yapmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, “Bu kentte çok önemli dostluklar kurdum. Bu kentin parçası olmak çok önemli. Bu derneğin, Bandırma’nın kültür ve sanatına da katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
KAYMAKAM AKSAKAL KONUŞUYOR
Törende son olarak söz verilen Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal da şunları söyledi:
“Bandırma çok canlı, gelişmiş ve göç alan bir kent. Limanı ve sanayisi var. Bandırmaspor’umuz, son anda Süper Lig kapısından döndü. Ancak bu sezon büyük başarı göstermesi dolayısıyla kutlanmayı hak etti. Bandırmaspor’u bir kez daha kutluyorum. Bandırma, sanayi, kültür, sanat ve ekonomi açısından da çok değerli. Ama her şeyden önemlisi de hoşgörülü bir kent. Birlik ve beraberliği de çok güçlü. 9 aydan beri görev yaptığım Bandırma’da, bu ortamı görmek beni gururlandırıyor ve onurlandırıyor. Bu derneğin, Bandırma’nın kültür yaşamına da katkı sağlayacağını düşünüyorum.”
Bandırma Müftüsü Halil Şekerci’nin duasından sonra derneğin açışlı kurdelesi kesildi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: DİGSİAD açıldı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false