Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Diş Hekimi Terzioğlu, organlarıyla 4 kişide yaşayacak

Diş Hekimi Terzioğlu, organlarıyla 4 kişide yaşayacak

Bandırma İlçesi’nde geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanan Diş Hekimi Kemal Terzioğlu (66), tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Bandırma İlçesi’nde geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanan Diş Hekimi Kemal Terzioğlu (66), tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 
Bandırma İlçesi’nde 3 Ekim tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Kemal Terzioğlu, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kemal Terzoğlu’nun ailesinden alınan rıza sonrası organlarını bağışlama kararı alındı. 4 organı diğer insanlara hayat buldu. 
Korneası Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi, Karaciğeri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, böbrekleri ise Acıbadem Bursa Hastanesi’nde bir başka hastalara umut oldu 
Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve reanimasyon uzmanı Uzman Dr. Muammer Hayri Bektaş “Sağlık camiamızda uzun yıllardır hizmet veren aynı zamanda sağlık çalışanı ve doktor babası olan Kemal Terzioğlu, 3 Ekim tarihinde yaya olarak yürürken bir aracın çarpması sonucu getirildiği hastanemizde kendisini yoğun bakıma aldık. Solunum cihazına bağladık ve tedaviye aldık. Görüntüleme yöntemiyle beyninde kanaması mevcuttu. Ameliyata alındı ve ameliyat sonrası tekrar yoğun bakıma alındı. İlerleyen günlerde nörolojik tablo iyice geriledi. Sonrası ileri tetkikler yaptık 5 Ekim saat 14: 02’de klinik beyin ölümü tanısı konuldu. Durumu ailesine bildirdik, aile organ bağışı konusunda kabul etti. Bölge Bursa Organ Merkezi ile irtibata geçildi. Karaciğeri Uludağ Üniversitesi, böbreklerini Bursa Acıbadem Hastanesi, kornealarını Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi talep etti. Yıllarca insanlara şifa dağıtan Kemal Terzioğlu, son nefesinde de yine insanlara can oldu” dedi.                          

Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı