Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 17 Eylül Üniversitesi´nde açılışlara katıldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 17 Eylül Üniversitesi´nde açılışlara katıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bandırma 17 Üniversitesi ?Yeni Merkez Kütüphane, Denizcilik Fakültesi ve Laboratuvarları, Merkezi Derslik 1. Kısım ve Laboratuvarları Açılış? törenine katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bandırma 17 Üniversitesi ?Yeni Merkez Kütüphane, Denizcilik Fakültesi ve Laboratuvarları, Merkezi Derslik 1. Kısım ve Laboratuvarları Açılış? törenine katıldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun onurlandırdığı programa; 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, il ve ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, üniversitenin akademik ve idari yönetimi ile personeli ve basın mensupları katıldı.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başta olmak üzere il ve ilçe protokolü, üniversite Rektörlük Binası girişinde karşılama gerçekleştirdiği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´na lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından çiçek takdiminde bulunuldu.
Karşılama töreni ardından Rektörlük Fuaye Alanı´nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Üniversitemiz Fotoğrafçısı Edib Kurt´un büyük bir insanlık dramının yaşandığı Arakan´da çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan ?Uluslararası Göç ve Mültecilik? temalı ?Rohingya´nın Gözleri? (Eyes of Rohingya) adlı fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi.
Sergi açılışı sonrası Rektörlük Konferans Salonu´nda, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile üniversite öğrencileri buluştu. Büyük bir katılım ve coşkuyla başlayan ve öğrencilerin heyecan ve dikkatle takip ettiği buluşma sonrasında soru-cevap bölümü gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, üniversitenin sosyal medyada da büyük ilgi gören ?Sen, Umut Ol!? mottolu tanıtım filminin gösterimiyle devam etti.
Tanıtım filminin ardından programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, başta Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu olmak üzere, programa katılan tüm misafirlere teşekkür etti.
Rektör Özdemir´den sonra sözü alan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, konuşmasında, ?Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nin, gelişmesi ve büyümesi için yapılan binaların açılışına şahitlik etmek için burada olduklarını açıkladı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´dan sonra kürsüye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ?Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Saygıdeğer Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir´e ve Üniversite yönetimine bizleri davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bandırma 17 Eylül Üniversitemizin kurulmasında naçizane biraz benim de emeğim bulunmaktadır.? diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu´nun konuşmalarının ardından program, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in, Bakan Çavuşoğlu´na günün anısına plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdimiyle devam etti.
Plaket ve hediye takdiminin ardından, üniversite ?Yeni Merkez Kütüphane, Denizcilik Fakültesi ve Laboratuvarları, Merkezi Derslik 1. Kısım ve Laboratuvarları Açılış Töreni?, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile il protokolü tarafından sembolik olarak kurdele kesimiyle gerçekleşti.
Sonrasında ise, açılışı gerçekleştirilen Yeni Merkez Kütüphane raflarına ilk kitapların sembolik olarak yerleştirilme merasimi düzenlendi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli