Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DİSK Emekli-Sen´den ulaşım düzenlemesine tepki

DİSK Emekli-Sen´den ulaşım düzenlemesine tepki

DİSK Emekli-Sen Erdek Temsilciliği, emeklilerin toplu taşıma indirimlerine getirilmesi öngörülen kısıtlamalara ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.

DİSK Emekli-Sen Erdek Temsilciliği, emeklilerin toplu taşıma indirimlerine getirilmesi öngörülen kısıtlamalara ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.         

Belediye ve demiryollarına ait şehir içi toplu taşıma araçlarından indirimli ya da ücretsiz yararlanan 60 ve 65 yaş üstü vatandaşların, mesai yoğunluğunun yaşandığı sabah ve akşam saatlerinde bilet parası ödemelerini zorunlu hale sokacak yeni bir yasa geleceği iddiası DİSK Emekli-Sen Erdek Temsilciliği tarafından tepkiyle karşılandı.
DİSK Emekli-Sen Erdek Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?AKP iktidarı, şehir içi yolculuklarda 65 yaş üstü yurttaşların seyahat hakkını kısıtlamaya çalışıyor. Yeni torba yasada geçirilmeye çalışılan değişiklik 10 milyon 650 bine yakın yurttaşı etkileyecek. Geçirilmeye çalışılan yasa ile 65 yaş üstü yurttaşlar günün belli saatlerinde ücretsiz yolculuk hakkını kaybedecek. Benzer bir değişiklik birkaç yıl önce de yerel yönetimlerin gündemine gelmişti. Ancak, son yıllarda sık yaşanan seçim süreçleri nedeniyle günün her saati ücretsiz yolculuk hakkını kısıtlamayı başaramadılar. AKP iktidarı, 65 yaş üstü birçok yurttaşın kısıtlı gelirleri nedeniyle yarı ya da tam zamanlı çalıştıklarını, sağlık kurumlarına ulaşmak için günün herhangi bir saatinde yolculuk etmek zorunda kaldığını görmezden geliyor. Son yıllarda ekonomide yaşanan gerilemeden dolayı, gelirleri arttırmaya çalışan AKP iktidarı adeta sinekten yağ çıkartmaya çalışıyor. Ancak, adresi yanlış seçmiş durumda. 65 yaş üstü yurttaşların yolculuk haklarını kısıtlamaya dönük tüm hazırlıkları reddediyoruz. Emekleri ve alın teri ile ülkenin değerlerini yaratan, bugünlere gelmesini sağlayanların insanca yaşam haklarına dönük her türlü saldırının karşısındayız. AKP iktidarının atmaya hazırlandığı bu adıma karşılık, tüm muhalif yerel yönetimleri şimdiden bu yasal değişikliğe uymayacaklarını açıklamaya çağırıyoruz. İktidarlar, 65 yaş üstü yurttaşlara saygı göstermekle yükümlüdürler. 65 yaş üstü yurttaşlarımızın günün her saatinde ücretsiz yolculuk hakkı kısıtlanamaz.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli