Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DİSK Genel-İş belediye şirket işçilerine kadro istiyor

DİSK Genel-İş belediye şirket işçilerine kadro istiyor

DİSK/Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, yaptığı basın açıklamasında belediye şirket işçilerinin kamu işçisi olduğunu, kadro istediklerini bir kez daha dile getirdi.

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında belediye şirket işçilerine kadro taleplerini anlattı. 
Seçim öncesi siyasal iktidarın verdiği müjdeler arasında belediye işçisinin bulunmadığını hatırlatan Ovalı “Belediye şirket işçilerine kadro talebimizi bugün bu meydandan kez daha hep birlikte haykırıyoruz.” dedi. 
Başkan Ovalı yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: “Dünyamız; Kapitalizm denilen bu düzenin artık tükendiğini, iflas ettiğini haykırmaktadır. Zenginleri daha zengin eden Neo liberal politikalar, yoksulları, dar gelirlileri, biz bağımlı çalışanları ise açlık ve sefalete mahkûm etmiştir. Bu çürümüş düzen sadece ve sadece patronları çok, daha çok zengin yapmanın düzeni olmaktadır. Siyasal iktidar, her yeni gün toplumun Belediye şirket işçilerinden başka diğer kesimlerine müjde diye yeni haberler vermektedir. Siyasi iktidarın bu ardı arkası kesilmeyen müjdelerinin arasında biz Belediye şirket işçilerinin ve Belediye işçilerinin olmadığını büyük bir üzüntü ile görüyor, derinden etkileniyoruz. Ülkemiz, 14 Mayıs 2023 de yapılacak seçim virajına girerken ailelerimizle birlikte 4 milyona yakın bir emekçi kesimi olan Belediye Şirket işçilerinin ve Belediye işçilerinin bu seçim matematiğinin içerisinde olmaması bizleri derinden üzüyor. Seçim öncesi toplumun bütün kesimleri kendilerine hükümetin programında yer bulurken, Belediye şirket işçilerimizin kadro talebi kendisine yer bulamamıştır. Toplumun asıl mağduru belediye şirket işçileridir. Belediye Şirket İşçilerine Kadro hakkı ertelenebilecek ya da seçimlerden sonraya bırakılabilecek bir konu değildir. Sendikamız Belediye Şirket işçileri ile birlikte bu meseleyi esaslı olarak takip etmekte hükümetten bu konuda bir sonuca gitmelerini istemektedir. Buradan tekrar ediyorum Sendikamız Genel Merkezinin siyasi partilere daha birkaç gün önce verdiği bu konudaki kanun teklifinin TBMM genel kuruluna getirilerek yasalaşmasını Anamızın Ak sütü gibi helal olan kadro hakkımızın verilmesini 2023 seçimlerinden önce istiyoruz.”
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı