Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Diyaliz Ünite Odası basına tanıtıldı

Diyaliz Ünite Odası basına tanıtıldı

Yapımı artık bitme aşamasına gelen, Erdek Devlet yeni Hastane hizmet binası Başhekim Doktor Mahmut Ekiz hastanede kurulması planlanan Diyaliz Ünitesi Odasını Kaymakam İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan...

Yapımı artık bitme aşamasına gelen, Erdek Devlet yeni Hastane hizmet binası Başhekim Doktor Mahmut Ekiz hastanede kurulması planlanan Diyaliz Ünitesi Odasını Kaymakam İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AKP Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay ve basın mensuplarına tanıtılıp, ünite hakkında bilgi verdi.
Diyaliz Ünitesi Odasının hazırlanması ile ilgili konuşan AKP İl Genel Meclis Üyesi Onay, " hastane inşaatının ilk projesinde diyaliz odası yoktu ancak Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın çabaları ve arzuları ile diyaliz ünitesi odası hazırlandı. Böyle bir ünitenin hastanemiz bünyesinde hazırlanmasında öncülük eden Kaymakamımıza, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Balıkesir Valisinin hastane inşaatının tamamlanmasını sabırsızla beklediğini anlatan Onay, Vali Arslan`ın, hastanemizin açılışına Sayın Başbakanımızın katılabilmesi için uğraş verdiğini aktardı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, " Erdek ve çevre ilçelerdeki bütün iş adamlarını ve Erdek halkını hastane içinde kurulması planlanan diyaliz ünitesi odasına cihaz alınması için yardım kampanyasına katılamaya davet edip, Erdek`te otuza yakın diyaliz hastasının bulunduğunu söyledi.
Bu 5 diyaliz ünitesinin her biri günde 2 hastaya hatta gece vardiyasını da katarsak 3 hastaya cevap verebilecektir şeklinde konuşan Aysan, "Onlara bu hizmeti sağlayabilmek için yapılan tüm bu çalışmalar bir sinerjinin ürünüdür, ekip çalışmasının başarısıdır. Ankara`da ki Vekillerimize, Sayın Valimize, İl Sağlık Müdürümüze ve burada bulunan ekibe yürekten teşekkür ediyorum, bu oda için emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ise, "Diyaliz Üniteleri için 200 bin liralık bir bütçeye ihtiyaç duyuyoruz ve bu bütçeyi elde etmek için bir yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız.  Diyaliz odasına 5+1 diyaliz ünitesi kurulacak, 5 ünite diyaliz hastalarının hizmetinde kullanılırken, 1 ünite ise herhangi bir ünitede çıkabilecek sorun nedeniyle yedekte hazır tutulacak. Biz bu işi yardım kampanyası ile halledebileceğimize inanıyoruz. Zira Hayırsever Muzaffer Güler tarafından 2 diyaliz ünitesi bağışını almış bulunmaktayız. Ayrıca Hayırsever Yüksel Bayındır` dan da 5 bin TL para yardımı alındı. Bu hayırseverlerimize çok teşekkür ediyor tüm Erdek halkını bu kampanya için yardıma çağırıyoruz." diyerek sözlerine ekledi.
Hastane hizmet binası incelemesinin tamamlanmasının ardından, Kaymakam Kaygısız ile Belediye Başkanı Aysan, hastane inşaatı yapım işini yürüten görevlilerden hastanenin 15 gün içerisinde teslim edileceği sözünü aldı.  
Haber : Eray Kaplan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false