Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kurtdereli Yağlı Güreşleri sona erdi

Kurtdereli Yağlı Güreşleri sona erdi

Okulu, Kurtdereli güreşlerinde de şampiyon oldu

Karesi Belediyesi tarafından Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 35. kez düzenlenen Kurtdereli Güreşleri kıran kırana mücadelelere sahne oldu.
66´sı başpehlivan olmak üzere 1000´in üzerinde pehlivanın kol bağladığı güreşlere Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Ali Aydınlıoğlu, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Türkiye Güreşleri Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Fidan, ilçe belediye başkanları ve Karesi´nin kardeş şehirlerinin belediye başkanları, yağlı güreş ağaları, efsane güreşçiler Ahmet Taşçı, Saffet Kayalı ve çok sayıda davetli katıldı.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile 2015 Kurtdere Güreşleri Ağası Hüseyin Adın´ın ev sahipliğini yaptığı er meydanında konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Hedefimiz güreş denince akla Kurtdere´nin gelmesi. Her yıl bu hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz. Karesi ilçesinin adını güreş ve pehlivanlarla tüm Türkiye´ye ve dünyaya duyurmak istiyoruz." şeklinde konuştu.
Gün boyunca kıran kırana geçen güreşlerde, güreşçiler er meydanına "Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz" yazılı pankart ile çıkarken Karesi Spor Kulübü sporcular tarafından da er meydanında dev Türk Bayrağı açıldı. Çekişmeli müsabakalara sahne olan güreşlerde 2016 Kurtdereli Ağası verdiği 200 bin liralık teklifle işadamı Oğuzhan Yayla oldu.
Rakiplerini eleyerek yarına finale kadar kalan Şaban Yılmaz 3., rakibi Serhat Gökmen ise 4. oldu. Finalde 2014 Kurtdere Başpehlivanı İsmail Balaban, 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ile karşılaştı. Uzun süren çekişmeli müsabaka neticesinde puanlama ise Kurtdere´nin de Başpehlivanı Orhan Okulu oldu.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli