Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Diyanet, camileri çocuklara tanıtacak

Diyanet, camileri çocuklara tanıtacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl da 1-7 Ekim tarihleri arasında ülke çapında düzenlenecek etkinliklerle kutlanmasına başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlanan `Camiler ve Din Görevlileri Haftası` bu yıl da 1-7 Ekim tarihleri arasında ülke çapında düzenlenecek etkinliklerle kutlanmasına başlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlanan `Camiler ve Din Görevlileri Haftası` bu yıl da 1-7 Ekim tarihleri arasında ülke çapında düzenlenecek etkinliklerle kutlanıyor. Son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl "Cami-Çocuk Buluşması" ve "Din Hizmetlerinde Gönüllülük" temaları tercih edildi.
Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit bu temaları tercih etmelerindeki amacı şöyle anlattı: "Din hizmetlerinin sunumunda gönüllü olmak esastır. Gönüllülüğün bulunmadığı bir din hizmeti sunumunda başarılı olmak mümkün görünmemektedir. Din hizmeti kavramı, resmiyetin ötesinde, gönüllü olmayı da gerektirmektedir. Bu nedenle `Din Hizmetlerinde Gönüllülük` ana başlığını tercih ettik."
Peygamberimiz döneminde toplumun bütün fertlerinin camilerden faydalandıklarını ancak zamanla bir takım yanlış değerlendirmeler sonucu kadınların ve çocukların camilerden tecrit edildiklerini vurgulayan Yiğit, bu uygulamanın yanlış olduğunu ifade etti. "Camiler, toplumun bütün fertlerinin manevi havayı soluması gereken kutsal mekânlardır." diye konuştu.
Camilerin, toplumun inşasında önemli görevler üstlendiğini bildiren Yiğit, camilerin mihrabıyla mabet, kürsü ve minberleriyle de mektep olduğunu belirterek, yaşlı genç, kadın erkek, engelli engelsiz hemen herkesin camilerden ilim, irfan, adap ve ahlak öğrenebileceğini kaydetti.
Yiğit, modern zamanlarda gün geçtikçe zayıflayan manevi değerlerin fert, aile ve toplumda neşv-ü neva bulmasında, Kabe`nin şubeleri olan camilerin katkısının inkâr edilemeyeceğini vurguladı. Medeniyetlerin mabet zemininde inşa edildiğini, bu nedenle geleceğin ferdi, toplumu, cemaati, ailesi olacak çocuklarımızın mabetleriyle buluşmalarını, mabetlerini tanımalarının gereği olarak `Çocuk ve Cami Buluşması` temasını seçtiklerini söyledi.
İl ve ilçelerde, köy ve mahallelerde din görevlilerinin camiye gelen çocuklara camiyi bütün yönleriyle tanıtacaklarını ifade eden Yaşar Yiğit, "İnsanımızın evlatlarını, çocuklarını maneviyat menba-ı camilerimizle tanıştırmalarını arzu ediyoruz." dedi.
Türkiye genelinde birçok etkinlikle kutlanacak olan hafta, Erdek İlçe Müftülüğü`nce, hazırlanan bir program eşliğinde gerçekleşecek.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı