Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Doç. Dr. Öztürk, gazetemizde

Doç. Dr. Öztürk, gazetemizde

Zeytinliada kazı heyeti başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, gazetemizi ziyaret etti.

Zeytinliada kazı heyeti başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, gazetemizi ziyaret etti. Öztürk, sayfa editörümüz Taygun Ertan ve Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı´ya, bu yılki kazılar hakkında bilgi verdi. Adada, zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede kazı yapmaktan vazgeçtiğini vurgulayan Öztürk, ?Kazı yapmak için bu bölgedeki ağaçları keserek, adayı çorak bırakmaya gönlüm elvermiyor? dedi. Adada temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Doç. Dr. Öztürk, ?Bu çalışmalar biter bitmez, adanın ışıklı bilgi levhaları ile donatılmasına başlayacağız. Bu arada, adanın iskelesini de yenilemek istiyoruz. Bu çalışmalarımızı eylül ayına dek sürdüreceğiz? diye konuştu.
Ara verilen son iki yıl dışında 2007 yılından bu yana Zeytinliada kazılarını yürüten heyetin başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk´ün, önümüzdeki günlerde profesör olacağı öğrenildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Öztürk gazetemizde
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli