Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Doğa dostu temiz enerjiyle tanışacağız

Doğa dostu temiz enerjiyle tanışacağız

İlçeye bağlı Narlı ve İlhan köyleri bölgesinde, Rüzgar Enerjisi üretmeye hazırlanan, AKSA Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdürü Serdar Nişli, ziyaret ettiği Erdekte Kaymakam İsmail Kaygısızla görüştü.

İlçeye bağlı Narlı ve İlhan köyleri bölgesinde, Rüzgar Enerjisi üretmeye hazırlanan, AKSA Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdürü Serdar Nişli, ziyaret ettiği Erdek`te Kaymakam İsmail Kaygısız`la görüştü .
Erdek ilçesine bağlı Narlı ve İlhan köylerinde rüzgar enerjisi yatırımları için, toplamda yüz milyon liralık yatırım yapacak olan Aksa Enerji Üretim AŞ. Bölgede 17 Rüzgar Türbini kurup yılda 34 megavat (120.000.000 Kilovat saat ) doğa dostu-yeşil çevreci enerji üretecek. Bölgede bir ilk olarak, yapılacak rüzgar santrallerinin göçmen kuşlar güzergahında kalmasından dolayı kuş radarı kurulacak olup, kuşların göç mevsiminde rüzgar santralleri çalışmaya ara verecekler. Kış mevsimine kadar enerji üretimine geçmeyi planlayan Aksa Şirketi, bölge insanına da katkı sağlamak istediklerini, ürettikleri enerjiyi yıllık enerji tüketimi 30.000 kilovat saatin üstünde olan, ticari ve sanayi işletmelerine kamudan aldıkları enerji fiyatından daha ucuza vermek istediklerini ifade etti.
Kaymakam İsmail Kaygısız ise, rüzgarın vazgeçilmez ve temiz bir enerji kaynağı olduğunu söyleyip Ege ve Marmara bölgesinin de, rüzgardan enerji üretmek için Avrupa da İskoçya gibi en uygun bölge olduğunu söyledi. AKSA tarafından Kapıdağ`da böyle bir yatırım yapılmış olması nedeniyle, memnuniyetini ifade ederek, idare olarak kendilerine her konuda yardıma hazır olduklarını belirtti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı