Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Doğal Şehir Sındırgı´da, Doğal Yaşama 820 Keklik Salındı

Doğal Şehir Sındırgı´da, Doğal Yaşama 820 Keklik Salındı

Balıkesir´in Sındırgı ilçesinde yaban hayata destek olmak amacıyla sekiz yüz yirmi adet keklik doğaya salındı.

Avcılığa ve leylekler ile doğal yaşama verdiği değerle gündeme gelen Sındırgı ilçesinde bir örnek davranış daha meydana geldi. Doğal hayatı korumak ve destek vermek için Taşköy, Yusufçamı mahalleleri arasında doğaya 820 adet keklik salındı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi ve Orman Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü Balıkesir Şube Müdürlüğü Doğa ve Milli Parklar Koruma Şefliğinin çalışmaları sonucu doğaya sekiz yüz yirmi adet erkek ve dişi keklik salındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, İlçe Kaymakamı Samet Öztürk, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Orman İşletme Müdürümüz Bekir Doğan Demir, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla ve avcıların katılımıyla doğaya sekiz yüz yirmi adet keklik salındı.
Yozgat Dalatlı ilçesinde kurulu olan Yaban Hayvanı Üretme istasyonundan getirilen keklikler Doğa ve Milli Parklar Koruma Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Daha önce tespit edilen keklik salımı yapılacak mahalle muhtarlarıyla birlikte keklikler doğal yaşama bırakıldı. Ayrıca keklik salımı yapılan yerlerde üç yıl da av yasağı getirildi. Geçen yıllarda ilçede farklı alanlarda bin beş yüz keklik salımı daha gerçekleşmişti.
Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut ?Sürdürülebilir av ve yaban hayatı kapsamında, Sındırgı ilçemizde keklik salımı için toplandık. Sındırgı ilçemize geçen yıllarda 2015 ve 2017 yıllarında toplam 1500 kekliği doğa ile buluşturmuştuk. Bu bölgeyi ava kapatmıştık. Şimdi proje kapsamında 820 adet kekliği ilimizin protokolü ile doğaya saldık. Doğal yaşamı korumak ve katkı sağlamak adına bakanlığımızca çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avcılarımızın ve muhtarlarımızın da dikkatli olmalarını sahip çıkmalarını rica ediyorum. Sürdürülebilir bir şekilde avcılarımızın ihtiyacını karşılamak doğadaki dengeyi de tekrar tesis etmek, Bakanlığımızca sürdürülebilir av ve yaban hayatı kapsamında 2001 yılından bu güne kadar yaklaşık 396.000 keklik Türkiye´deki doğa koruma ve milli parklar genel müdürülüğümüzün üretim istasyonlarında üretilerek tabiata salındı. Aynı zamanda bakanlığımızca sülünde üretilerek tabiata salınıyor. Bugüne kadar yaklaşık 610.000 hayvan bu kapsamda doğa ile tabiatla buluşturuldu. ? dedi.
Başkan Yavaş ? Doğal yaşama en fazla katkıyı biz sağlıyoruz ?
Doğal yaşama verdiği önemi belediye binası üzerinde bulunan leylek yuvası ile de ispatlayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaban hayatının korunması ve ilçede avcılığın geliştirilmesi adına da birçok projeye imza atıyor. Eski belediye binası üzerinde bulunan leylek yuvasına hiçbir zarar vermeden yeni hizmet binasına taşıyarak Türkiye´de ilk ve tek planında leylek yuvası bulunan belediye hizmet binasını inşa ederek ulusal gündemde geniş yankı yaratan başkan Yavaş doğal şehir ünvanı ile nam salan ilçeye katkı sağlamaya devam ediyor.
Yaban hayvanlarının aç kalmaması ve yaşamlarını devam ettirebilmesi için yaz ve kış aylarında farklı dönemlerde yemleme çalışmaları yürütülürken üç farklı dönemde de 2320 keklik doğa ile buluşturuldu. İlçe de bulunan avcıların görüşlerine de oldukça önem veren başkan Yavaş her alanda desteğini de sürdürüyor. Trap atışlarından, fermalı av köpekleri yarışlarına, sürek avlarına ve birçok farklı faaliyette Sındırgı Belediyesi her zaman avcıların yanında yer alıyor.
Doğaya keklik salımında oldukça mutlu olan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı tarihinde doğal yaşama en fazla değer veren belediyecilik anlayışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek; ? Sındırgı doğal şehir olarak markalandırılmış bir şehir. İlçemizde avlak alanların sayısını arttırabilmek ve burada hakikaten yaban hayatını teşvik edebilmek maksadı ile Orman Genel Müdürlüğümüz ve yaban hayatı ile birlikte yapılan çalışmalar var. 1500 ün üzerinde Sındırgı´da keklik doğaya salındı. Şu anda bulunduğumuz Umurlar Taşköy merasında 820 adet kekliğin doğaya salım merasimi için toplandık. Sındırgı bu işlerle ilgili bu alanında avcılar tarafından, bölge halkı tarafından korunması kollanması ve burada yaban hayatı normal düzeye yetişinceye kadar da burada herhangi bir şekilde av yapılmaması en önemli şey. Sındırgı´lı avcılarımız bu konuda zaten duyarlı. Yapılan iş zaten onlar için. Yaz kış doğal yaşamdaki hayvanlarımızın hayatta kalmaları için projelerimiz gerçekleştiriyoruz, avcılarımız için farklı etkinlikler düzenliyoruz, organizasyonlarda yer alıyoruz. Doğal şehre doğal bir şekilde katkı sağlıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ? şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
İlçe Kaymakamı Samet Öztürk ise ? Milli Parklar bölge müdürlüğümüz koordinasyonunda doğaya keklik salımı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yozgat´tan getirilen 820 adet kekliğin doğaya salımını gerçekleştirdik. Sındırgı hepinizin bildiği üzere doğal şehir olarak nam salmış bir yer. Burada doğal bir üreme ortamı oluşacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, muhtarlarımızın ve avcılarımızın bu projeye sahip çıkmalarını, doğal yaşamı korumalarını iştiram ediyorum. ?dedi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli