Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Doğalgaz çalışmaları durdurulmamış, Doğalgazla ilgili gündem maddesine RET verilmiş!

Doğalgaz çalışmaları durdurulmamış, Doğalgazla ilgili gündem maddesine RET verilmiş!

Erdek Belediyesi´nden yapılan yazılı açıklamada, ?Belediye Meclisi´nin Mayıs ayı toplantısında...

Erdek Belediyesi´nden yapılan yazılı açıklamada, ?Belediye Meclisi´nin Mayıs ayı toplantısında, CHP grubunca Doğalgaz ile ilgili gündem maddesine RET verildi ve Doğalgaz çalışmaları durduruldu? şeklinde çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Erdek Belediyesi´nden yapılan açıklamaya göre; doğalgaz çalışmaları konusunda yayımlanan haberlerin gerçek dışı olduğu belirtilerek "Çalışmaların devamının ne şekilde yapılacağı, ne gibi bir yol izleneceği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile finansal konularda birlikte hareket etmek amacı ile ve doğalgaz firması ile yapılacak olan görüşmelerin ardından önümüzdeki haftaya ertelenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Erdek Belediyesi´nden yapılan açıklamada şöyle denildi: ?Mayıs ayı olağan belediye meclis toplantısında gündem maddeleri içerisinde bulunan, Doğalgaz kazı çalışmaları sonucunda yapılacak olan yol tamirlerinin ne şekilde ve nasıl yapılacağı ile ilgili madde, 14.05.2019 tarihinde gerçekleştirilecek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısının ardından, 2 gün içerisinde belediyemizde yapılacak olan Olağanüstü Meclis Toplantısında görüşülmek üzere ertelenmiştir. Doğalgaz ile ilgili gündem maddesine ret verildi ve doğalgaz çalışmaları durduruldu adı altında çıkan haberler gerçek dışıdır. Gündem maddesi; Çalışmaların devamının ne şekilde yapılacağı, ne gibi bir yol izleneceği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile finansal konularda birlikte hareket etmek amacı ile ve doğalgaz firması ile yapılacak olan görüşmelerin ardından önümüzdeki haftaya ertelenmiştir. 2018 yılı içerisinde kazma vurulan alanların, üst tamirlerinin 31 Mart 2019´a kadar belediyemizce üstlenileceği meclis kararı ile belirlenmiştir. Bu tarihten itibaren nasıl bir yol izleneceği ile ilgili görüşmelerin ardından olağanüstü meclis toplantısında belirlenecektir. Kamuoyuna yanlış aktarılan bilgiler ve karalama politikalarını şiddetle kınıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde herhangi bir konuda yardımı olmayan, hiçbir hizmette bulunmayan grupların desteği olmaksızın, yine Erdek Belediyesi doğalgaz çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir.?

Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu